Van egy hal vagy rákfajta, ami úgy néz ki, mint a póréhagyma fehér része, kis hengereket vágnak belőle, és úgy tálalják. Nagyon finom, fehér, édeskés, omlós húsa van. Némelyik pirosas a szélén. Mi ez?
Figyelt kérdés
2014. febr. 17. 08:44
2/11 anonim válasza:
Szerintem a surimi-re gondolsz. Rákhús imitáció.
3/11 anonim válasza:
Ez a surimi és tengerben ne keresd :-) Különböző halnyesedékekből "gyúrják" össze, amiket már nem tudnak másra használni. Rákaromával ízesítik, kívül pedig az ételszínezéktől piros. Alapból nem volna vele nagy baj, elvégre a halászlébe is az ember bele teszi a halnak szinte mindenét, a sűrítménybe mindent bedarálunk, inkább a rengeteg E adalék miatt nem ajánlatos túlzásba vinni a surimi fogyasztását.
6/11 anonim válasza:
8/11 anonim válasza:
7. Nem valószínű, a tintahalra nem jellemző, hogy omlós :-) Még akkor inkább közelít a Scallophoz, de az meg egy kagyló fajta, szóval még mindig kitartok annál, hogy surimi.
9/11 anonim válasza:
Ja, az édeskés, omlós mondat kimaradt.
10/11 A kérdező kommentje:
Surimi - szerintem ez lesz az. Jó tudni. A linkelt leírások közül némelyik különösen bizalomgerjesztő :)
2014. febr. 21. 08:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!