Pár hónapja próbálok egészségesen táplálkozni, viszont ha vendégségbe megyünk, nem illik azt mondani, hogy most nem kérek sütit, mert búzalisztből van, meg egészségtelen, mert cukor van benne, és nem kérek. Múlt héten voltam egy szülinapi bulin, ahol szendvicsek voltak, és konkrétan rosszul lettem a fehér kenyértől, pedig állítólag friss volt, de én annyira elszoktam tőle, hogy az íze is szörnyűnek tűnt. Korábban is volt már hasonló, hogy rosszul lettem fehér kenyértől, de olyan szinten, hogy égett a gyomrom, meg hányingerem volt. Más kenyértől (teljes kiőrlésű, rozs, stb) még soha nem lettem rosszul. Ez normális?
2013. dec. 29. 02:30
1/9 anonim válasza:
Mivel bemagyarázod magadnak, azért van. A teljes kiőrlésű kenyérben is megvan ugyanaz, ami a fehérkenyérben, szóval ha tényleg a kenyértől lenne, akkor attól is rosszul lennél.
2013. dec. 29. 04:12
2/9 anonim válasza:
Ezt csak bemagyarázod magadnak, mint ahogy az első is írta.
Ha nem kérsz, nem eszel. Nyilván nem kell azt mondani, hogy egészségtelen és szörnyű, stb, csak mondd azt, hogy diétázol, nem kérsz. Nem fognak megtömi!
AZért ritkán egy vendégségben semmi bajod nem lesz, ha megeszel egy kis szendvicset.
2013. dec. 29. 06:12
3/9 anonim válasza:
Csak bebeszéled magadnak.
A két liszt között csak annyi a különbség, hogy a teljes kiőrlésűben a korpa is benne van. Az a rostanyagtartalma miatt székletlazító.
Azt, hogy egészségesebb, a Gabonaipar által fizetett "tudósok" találták ki. Ma már nincsenek nagy sertésnevelő telepek, akiknek a korpát el tudták adni. Kell nekik valaki, aki a korpát is megeszi.
2013. dec. 29. 07:56
4/9 anonim válasza:
Annyi különbség azért van, hogy a fehér lisztes dolgok gyorsabban haladnak át a tápcsatornán, hamarabb emésztődnek és jobban felfújnak. (Egyik gyerekem keményítőre érzékeny és ő csak rozskenyeret tud enni, abból se sokat).
Viszont a hányinger meg a gyomorégés inkább valami feltéttől lehetett, nem a kenyértől.
2013. dec. 29. 10:22
5/9 anonim válasza:
vendégségben egyszerűen utasítsd el az ilyen egészségtelen ételeket, talán a többiekre is hatással tudsz lenni ezzel, és talán elgondolkoznak rajta, hogy nem kéne tömni magukat a mesterséges szarokkal (mint pl. fehér kenyér). Vagy azt akarod, hogy a családod, ismerőseid hamar kinyiffanjanak?
2013. dec. 29. 16:18
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Utolsó: Már próbáltam (nem vendégségben, hanem otthon), de a szüleim nem is hajlandóak róla hallani, hogy pl nem kérek palacsintát, mert fehér liszt és cukor van benne, meg hogy miért lenne egészségtelen, a búzaliszt igenis egészséges. Nekem nem hisznek, máshol nem hajlandóak róla olvasni.
2013. dec. 30. 08:39
7/9 anonim válasza:
Semmi bajod nem lesz a gyorsan felszívódó szénhidráttól, ha mértékkel fogyasztod. Persze ha amúgy egészséges vagy.
Tehát nem kell 5 palacsintát megenni, hanem kettőt.
2013. dec. 30. 10:35
8/9 anonim válasza:
Csatlakozom a kérdést feltevőhöz. Ugyanezt tapasztalom szóról szóra. Nem beképzelt, sajnos valós dolog, vendegsegben, szülőknek, stb mindig ezt érzem fehér kenyér evés után szinte egész nap.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!