A tálcás védőgázas darált hús mitől vegyszerszagú?
A védőgáznak márpedig szokott gané büdös szaga lenni néha.
Vártál vele, hogy elillanjon? Megfőzted, megkóstoltad? Ha nem, nem mondhatunk róla véleményt mi sem.
Valószínű a védőgáztól volt olyan.
Szagtól függetlenül is miért veszel meg eleve kétséges minőségű cuccot?
Darált húsz hentestől szoktunk venni, látjuk, hogy mit darál le, és a fel nem használt mennyiség lefagyasztva hetekig eltartható gond nélkül.
A védőgázos csomagokban meg sokszor már a látványtól kétségessé válik, hogy mi van benne. Ipari darálón a csontot is péppé tudják darálni, a marhához is mehet némi olcsóbb kiegészítő, csirke, sertés nyesedék, csont - nem biztos, hogy csalnak, de jobb azt látni, mit vesz meg az ember.
A védőgázok általában széndioxidból és nitrogénből állnak és ezek szagtalanok. A klóros szag abból szokott adódni, hogy a nem megfelelően tárolt húst, amikor nyálkásodni, büdösödni kezd, hipós vízzel lemossák.
Ez leviszi a nyálkát és eltünteti a bűzt, cserébe kicsit klór szagú marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!