Évek óta töltünk kolbászt. A darált húst a húsboltban vesszük. Mindig sikerült eddig. Az idei kolbászunk sajnos kidobásra kerül. Füstölés után belül üreges lett, belül barnás. Nem merjük megenni. Két hete töltöttük. Mit rontottunk el????
Figyelt kérdés
2021. jan. 20. 10:47
1/8 anonim válasza:
Ott, hogy levegő maradt a hús között töltéskor, nem figyeltetek oda, hogy esetenként megszúrkáljátok a belet, és keményre töltsétek.
2/8 anonim válasza:
Az is lehet, hogy túl száraz volt a hús, nem volt bele darálva elég szalonna, és így kevésbé igazodott össze töltés közben.
3/8 anonim válasza:
Nagyon valószínű, hogy levegős maradt. Szerintem most még megehetitek, de ha a legkisebb penészedést látjátok belül az üregekben, azonnal dobjátok ki az egészet
4/8 anonim válasza:
Elkepzelheto, hogy alapbol nem volt friss a hus es 'megindult' ... en azert ovatosan fogyasztanek belole ... ha eleve levegos lett volna, azt a fustoles elott is eszrevettetek volna amikor fustre rakjatok ... az a levegosodes a hustol lehet.
5/8 anonim válasza:
6/8 anonim válasza:
Oké #5, ez most nem tudom, hogy jött ide? Ne is együnk kolbászt?
7/8 anonim válasza:
Hogy jott ide? Elmagyarazzam hulyegyerek?! Hat akkor figyelj:
Kerdezo a tobb eves rutinja ellener furcsallotta a vegeredmenyt es megkerdezte, hogy akkor most mi van.
Erre egy ket okoskodo valaszolt, hogy a tobb eves rutinja ellenere biztos elrontotta a kolbasz tolteset.
Kozben a kerdezo azt is leirta, hogy a levegos resznel be is barnult a kolbasz.
Erre fel mereszeltem figyelmeztetni a kerdezot a 'kolbaszmergezes' nevu dologra ... probaltam figyelmeztetni, hogy bele lehet halni.
Vegul csak azert mert nem fersz a borodbe, megprobalsz belem allni :)
Keves vagy ehhez ocsi!
8/8 anonim válasza:
#7, látom elemedben vagy, élvezed az okoskodást, kioktatást, de az, hogy teljesen irreleváns dologra hívod fel a figyelmet, az nyilván az én hibám! Kb. olyan, mintha a gyakori kézmosás fontosságára hívnád fel a figyelmet, amiben igazad lenne, csak, hogy jön ide? A botulismus milyen párhuzamot mutat a butasággal? Ezen gondolkozz el cicus!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!