Sajnos rájöttem, hogy a kapszulás kávétól fáj a
fejem, ha egy nap egynél többet iszom. Másnak is fáj a
feje, ha egy nap 1-nél több kapszulás kávét iszik? (én
tchibo kapszulást iszom)
A kérdező szavazást indított:
34 szavazat
Nem attól fáj, mert kapszulás, önmagában a kávé miatt lehet, próbálj meg egy gyengebb típusút inni.
2020. aug. 20. 07:38
Igyál kapuccsinót, vagy Maci kávét, inka kávét. Ezek ugyan nem igazi kávék, hanem gabonakávék, de nincs bennük koffein. Viszont nagyon finomak. :)
2020. aug. 20. 09:52
A cappucino nagyon is igazi kávé, csak felhabosított tejjel elkészítve...Ha a kérdező a koffeint nem tolerálja, az abban is van. Kivéve persze, ha kifejezetten koffeinmentest kér/vesz.
Kérdező, a fejfájás általában akkor van, ha túl sok koffeint viszel be a szervezetedbe. Próbálkozz nem olyan erős, esetleg koffeinmentes kapszulával vagy tényleg jók azok, amiket a 2-es írt, de a cappucinóban alapvetően van koffein.
2020. aug. 20. 09:57
3-mas, abban a capucchinoban (Sparos), amit én iszok, összesen 3.6% instant kávé van. Ez egy 10 dekás tasak. A többi része gabonakávé. Szerintem ennél gyengébb már csak a koffeinmentes. 2-es voltam.
2020. aug. 20. 10:15
Nagyon régóta kávézok, több verziót kipróbáltam. A kapszulást én se bírom, nekem a gyomrom fáj tőle nagyon. El is adtam a gépet, mindennel együtt.
2020. aug. 20. 10:20
4-es, de ezt le is kéne írni konkrétan a kérdezőnek, hogy ezt keresse. Mert a cappucino nem csak az instant port jelenti (ezekből is többféle van), hanem a tejhabos kávét alapvetően.
2020. aug. 20. 10:23
7/9 A kérdező kommentje:
Korábban is volt arra példa, - mikor még nem volt meg a kapszulás kávéfőzőm - hogy egy nap megittam akár 5-6 kávét is, és bármilyen típusú őrölt kávét vettem, soha nem fájt a fejem, legfeljebb nagyon keveset aludtam, mert felpörögtem. De ha megiszom napi 2-t vagy többet a kapszulásból, akkor érzem, hogy valami nem stimmel, teljesen másképpen reagál a szervezetem rá, mint a hagyományos darált kávéból innék meg ugyanennyit. Most 1 hónapja nem iszom kapszulást csak másikat (5-öt naponta) és kutya bajom.
Hidd el, hogy sok különbség nincs a kettő koffeintartalma között, egy kapszulás kávéfőző csak a kényelmi dolgokban tér el, másban nem, így akkor ez vmi pszichológiai dolog, vagy egyszerűen amit hagyományosan főzöl, az gyengébb. Amúgy se nagyon kéne 5 kávét meginni egy nap, mert lehet te nem érzed, de a szíved és az ereid igen.
2020. aug. 20. 10:41
Milyen erősségűt iszol? Mert az sem mindegy, napi 5 nagyon gyenge kávé koffeintartalomban felér 2 méregerős kotyogós espressoval. A kapszulásból is lehet erőset meg gyengét is venni. Próbálj ki másik fajtát, ha gondolod.
5-6 kávé amúgy tényleg nem egészséges már és könnyen függővé tesz. Lehet, azért fájt már a fejed, mert csak napi 2-t ittál, a szervezeted meg hiányolta a szokásos adagot.
2020. aug. 20. 11:17
Kapcsolódó kérdések: