Megpróbáltam zsírszalonnából zsírt kisütni (+töpörtyű). Sajnos a zsír kicsit megbarnult. (Kicsit égett szaga is van). Lehet hogy túl gyorsan sütöttem. Lehet még étkezéshez használni, vagy kidobandó? Esetleg van valami "praktia" a "megjavítására"?
Ha keserű, akkor kuka.
Ha nem keserű, akkor semmi baja.
Igen, biztosan túl gyors voltál. Ha nem zavaró az íze, használd el, de ha égett íze van akkor kuka. Illetve benzinkúton leadni, hisz veszélyes hulladék.
Nincs praktika a feljavításra.
Disznóöléskor a nagy mennyiséget akár 3-4 órán át sütötték (egyben) akkor volt jó ha a zsír hó fehér maradt.
Ha kifejezetten égett szagot áraszt, akkor jobb ha nem használod, mert az ilyen zsírban nagyon sok egészségre káros (rákkeltő) anyag található.
Legközelebb ha zsírt sütsz, már menet közben is leszedheted a zsír egy részét, amikor az már szépen letisztult, „feldobta" ( a tetején úszik és szinesedni kezd) a tepertőt és így nagyon szép hófehér finom illatú zsírt kapsz. A tepertő színe nem függ össze azzal, hogy mikor van készen a zsír, a kövérebb disznó tepertője mindig világos színű, legegyszerűbben úgy tudod megállapítani, hogy kisült-e a zsír, hogy a tepertőt az edényoldalához nyomod, és ha sistereg, akkor még van benne zsír, ha nem, készen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!