Melyik a helyesebb? Tepertő, vagy töpörtyű,
Figyelt kérdés
2015. jan. 8. 21:12
2/12 anonim válasza:
Tepertyű, vagy töpörtő :D
Amúgy a pékségben töpörtyűsnek van kiírva. Vagy tepertősnek? Már belekeveredtem én is.
4/12 anonim válasza:
Helyfüggő. Nálunk tepertő. Töpörtyűt általában városban hallom, én így vettem észre.
5/12 anonim válasza:
Mindkettő helyes. Attol fugg hol élsz, es ott melyiket használják. De szerintem megerti mindenki mindkettot!:)
7/12 anonim válasza:
Papíron mindkettő helyes. Viszont van egy olyan "ajánlás" a magyar nyelvben, hogy ahol lehet ne az e-s alakot használd. A pesti nyelvjárás lett a hivatalos írott magyar nyelv, az pedig nagyon e-zik. Ezért ha változatosabban akarsz beszélni, akkor töpörtyű. (Persze ez nem azt jelenti, hogy ezentúl a kell helyett köllt kell mondani vagy hasonló.)
Amúgy Zalában töpörtyű, én a tepertőről elég sokáig nem is tudtam gyerekként, hogy mi, annyira nem használják.
9/12 anonim válasza:
Mindkettő helyes. Amúgy nálunk meg töpörtő. Az is helyes.
10/12 zolidobos válasza:
Ha ropogós, barnáspiros, friss, akkor tökmindegy....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!