A töpörtyű mi pontosan, így, hogy kisül belőle a zsír, nem olyan egészségtelen, otthon mennyire nehéz elkészíteni?
Ami "marad", az nagyrészt kötöszövet, kevés zsírral - ha rendesen kisütik a zsírszalonnát.
Otthon is lehet készíteni, de kis mennyiségben nem érdemes belekezdeni, ha csak néha akarsz enni, akkor egyszerübb venni.
A klasszikus töpörtyűt sertés zsírszalonnából lehet sütni.
A bacon= szalonna, de tudom mire gondolsz. Ha azokat a szeletelt szalonnacsíkokat kisütöd,max egy kis kunkori soványka pörcöt kapsz, de meg lehet enni, bár semmi köze az igazi töpörtyűhöz.
A legfinomabb, ha veszel kacsahájat, felkockázod, kisütöd, kis csirkemájat is süthetsz bele, és friss kenyérrel, savanyúsággal eheted a tepertőt, májat és a kacsazsírt.
A kalóriákat ne számold :)
nem hájból, hanem szalonnából lesz a töpörtyű. a hájból mást készítenek, pl.hájas sütit.
ha a szalonnát kisütöd, régen disznóvágáson sütöttek ilyet, üstben, falun, abból lesz a zsír.
"A bacon= szalonna, de tudom mire gondolsz."
Nem. A szalonna egy gyűjtőfogalom, a bacon pedig egy szalonnatípus, mégpedig a bőr nélküli oldalszalonna. (Az hogy angol bacon szót szalonnának fordítjuk az lényegtelen.) Ebből egyébként nem tudsz töpörtyűt készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!