Egészségtelen ha a mirelit zöldséget nem főzöm meg?
Ne aggódj, nincsenek benne bacik...(mitől is lennének ?),edd meg nyugodtan nyersen kiolvasztva, ha neked úgy ízlik.
Ha egy cseppnyi zsiradékot (némi vajat, olivaolajat) is tennél alá, sokkal jobban hasznosulnának a zsírban oldódó vitaminok. De, te tudod mit akarsz..
A mirelit gyakorlatilag friss zöldség, csak a gyors lefagyasztás miatt megáll az idő... Jó, egy idő után megromlik így is, de nagyvonalakban frissnek kezelhető s jóval jobb, mint a zöldségesnél 2 napig aszalódó.
Mitől lenne káros? Fagyasztott, nem tudnak elszaporodni benne a baktériumok.
Ha a zöldséget magát nem főznéd meg s kiengedett állapotban sincs az állagával vagy egyébbel bajod, nem kell megfőznöd. Én sosem főzöm meg az extra zsenge mirelit zöldborsót, hanem nyersvegán ételnek használom fel. Meleg vízzel leöntöm, ekkor picit felmelegszik s elveszti a jégkristályokat, keverem egyebekkel és megeszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!