Kenyér helyett mit esztek? Abonett kizárva. Oké hogy felvágottat nem eszek, de tojás rántottát mivel lehet enni?
Csak egy apróság:
Soha nem kezdtem fogyókúrába karácsony, húsvét előtt, mert bár nem zabálom halálra magam, de az ünnepi asztalnál nem számolgatom a kalóriákat és csak lecsúszik még pluszban valami süti, vagy pohár ital.
És ilyenkor, ha előtte megszorításokkal ettem, akkor a jojó effektus alapján még erőteljesebben, pluszban rakódnak fel a kilók.
(Egyébként 58 kg vagyok a 165 cm-hez, +- 1-2 kg, mikor, hogy.)
Nem karácsony miatt kezdek fogyózni, nem is fogyókúra tulajdonképpen, csak a kenyeret szeretném lecserélni.
Ahogy fent írta vki, sokmindent nem lehet salátával helyettesíti, pl lekváros kenyeret, zsirbasült májas kenyeret, de még a tojás rántottához is kell, mert nélküle nem lakik jól az ember 2 tojással, csak kb 5tel.
A zöldségek továbbra sem tudom mit takarnak, nyers répa, vagy mi?
Reggelire biztos nem fogok rizst főzni a tojás mellé.
Nem vagyok egyedül vele, mert másoktól is olvastam hallottam már, de a lényeg, hogy nálam működött az, hogy zöldségekkel, salátával ettem olyan ételeket, amihez kenyeret szokás enni, vagy nem ettem hozzá semmit.
Pl a kefirt megettem naturan, vagy lehet abból is csinálni kefires salátát.
Néhány kilogramm leadásához meg nem kell semmi alternatíva a kenyér helyett, ha ennyire ragaszkodsz hozzá, de teljesen mindegy mit eszel, ha a bevitt kalória több, mint amit felhasznál a szervezeted, 2-3 kiló leadásához nem is az étkezésen kellene először megvonásokkal változtatni, az a legrosszabb, amikor néhány hetes kúrákat csinál valaki, lead néhány kilót, majd visszatér a kedvelt étkezési módhoz, és rövid idő alatt a leadott tömeg dupláját szedi magára.
Ehetsz nyugodtan kenyeret, péksüteményt, ha valóban csak 1-2 kilótól szeretnél megszabadulni, csak a mennyiségen kell csökkenteni, többet mozogni, nem kell drasztikusan megvonni semmit.
25: de miért kéne lecserélni??? A mennyiségét kell csökkenteni. Ennyi.
Zsíros dolgokhoz, mint pl. a tojásrántotta, kifejezetten jól esik a kenyér. NIncs ezzel semmi baj.
Én eleve kevés kenyeret eszem, egy fél kiló nagyjából elég 5-6 napra, vagy egy hétre, a heti menütől függően.
Viszont vannak ételek, amikhez nekem muszáj a kenyér, pl. lecsó, az emlegetett rántotta, vagy a székely,- illetve töltött káposzta és hasonlók.
Ezek esetében nem vagyok hajlandó lemondani a kenyérről, mert csak kenyérrel ízlik és nem látom semmilyen értelmét, hogy sanyargassam magam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!