Sajtos pogácsát teljeskiő. lisztből is érdemes csinálni?
Köszönöm, most hogy biztosra menjek akkor úgy csinálom ahogy írtátok vagyis olyan felesbe.
Később lehet hogy majd megpróbálok elmenni a teljes kiőrlésű felé kíváncsi leszek az eredményre
Persze csak olyankor amikor nem lesz tétje 🙂
Jó gondolat! Én szoktam 100%-os pogit is k3szíteni. Tömörebb, és az íte is más. Még felesben is.
Fele tk. tönkölyt és tk. rozsliszet keverek, némi búzasikérrel.
Még nem próbáltam, de olvastam egy trükkött, hogy be legyen annyira tömör.
Eszerint át kell szitálni. Ami fennakad, némi folyadékkal jól el keverni, majd a többi liszthez adni.
Lehet de nem érdemes.
Egy agráriumban dolgozó ismerősöm mondta hogy kerüljünk mindennemű teljeskiőrlésű gabonát mert manapság ugye durván vegyszereznek mindent és a teljes kiőrlésű gabonákról nem hántolják le teljesen a külsejét tehát tele vannak minden sz4rral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!