Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Milyen élelmiszerekből érdemes...

Milyen élelmiszerekből érdemes betárazni, amikből gyors-egyszerű ételek készíthetőek fáradt/lusta napokon?

Figyelt kérdés
Esetleg ha vannak ételötleteitek is, azt is megköszönöm. Alapvetően az egyszerű étel-ötleteim kimerülnek a tésztában valami szósszal- tonhalas/paradicsomos, tejszínes/gombás, stb. Részben azért is, mert a gyerekeim nem igazán esznek meg semmit, a tészta pedig viszonylag még elmegy, de azért szeretnék ennél tágabb kínálatot :D Amikor este fáradtak vagyunk, vagy most nyári szünetben itthon vannak nonstop és én már teljesen kipurcanok reggel 9 előtt, akkor sokszor rendelünk kaját, ugye kényelmes és legalább nem az én főztömet kell a kukába dobni, mert nem eszik meg a gyerkőcök és legalább nekünk finom, de azért alapvetően nem szeretném, ha ez lenne a norma. Viszont ötletem nincs, hogy mik azok az ételek, amikkel érdemes telepakolni a kamrát, hogy ha a szendvicsnél többet szeretnék a gyerekeknek meg magunknak előrittyenteni, akkor mégse kelljen előtte napokkal megtervezni és boltba menni és akármi. A fagyasztóban mindig van párféle zöldség, konzervből van mindig tonhal, ugye tészta, paradicsomszósz, tejszín... Miből lehet még gyors és egyszerű kaját összedobni, mi legyen még mindig itthon? A készételeket szeretném kerülni, mint a halrudacska meg a dino-nugget, bár tény, hogy annak is megvan az előnye :D
aug. 5. 07:50
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván ami gyors tészta,rizs és frissen sült pl csirkemell hozzá.

De egyébként egy főzelék is max fél óra és addig kész is a feltét hozzá.

Betárazni nem szoktam semmit nincs hiány sehol semmiben.

aug. 5. 07:58
 2/9 anonim ***** válasza:
82%

Paradicsom, halkonzervek

Elokeszotett porciozott husokat fagyassz le.

Rizs bulgur quinoa köles árpa tészta

Burgonya hagyma

Tejföl joghurt tojás sajt

Fagyott zöldség is jó

Ezwkből lb bármit tudsz csinálni

aug. 5. 08:08
 3/9 anonim ***** válasza:
47%
Vegyél egy slowcookert. Kb bármit el lehet készíteni benne. Minimális munkával előkészíted reggel vagy este, bekapcsolod és x óra múlva kész az étel.
aug. 5. 08:25
 4/9 anonim ***** válasza:
87%
Nekem a nagy kedvencem a sütőzacskó, ha nincs kedvem kajával bíbelődni. Beledobálod a hozzávalókat, be a sütőbe és kész. Egyszerű, 10 percet kell foglalkoznod vele és gyakorlatilag bolondbiztosan fincsi kajákat lehet készíteni.
aug. 5. 08:48
 5/9 Metionin ***** válasza:
79%
Tortilla, pita is nagyon jó, változatosan meg lehet tölteni.
aug. 5. 10:09
 6/9 anonim ***** válasza:
86%
Tészták, szószok, konzervek (bab, lencse, borsó, tonhal stb.), mirelit zöldségek.
aug. 5. 11:02
 7/9 anonim ***** válasza:
84%
Konzervek főzelékhez és tojás rántottának, tükörtojásnak, bundáskenyérhez.
aug. 5. 12:28
 8/9 anonim ***** válasza:

Húsimádó a család, így nálunk a fagyasztóban mindig van krinolin (én utálom, de a család imádja), többféle virsli. Ezeket meglehet sütni is, és vízben melegíteni, már kétféle kaja. Bele lehet rakni hotdogkiflibe kis pirított hagyma (ezt is lehet készen venni) társaságában.

Aztán mindig van darabolt császárszalonna, ezt lehet hidegen is enni zöldséggel, kenyérrel, de megsütve is finom.

A fasírt megy még nálunk nagyon, mint univerzális kaja: magában, hidegen kenyérrel, zöldséggel. A főzelékek is mennek nálunk, azt sem nagy menet megfőzni: mirelit borsóból, fejtett babból (nem kell áztatni), krumpliból, vegyesen. Erre mehet feltétnek a fasírt, vagy pörkölt. Na, az utóbbiból havi egyszer egy kondérral főzök 5 kiló húsból, kis adagokba megy be a fagyóba. Váltva szoktam sertés, csirke, marha, zúza, így mindig mindegyikből van. Ugyanígy a bolognai.

Újabban még a főtt tésztát/rizst is lefagyasztom adagonként zacskózva, így tényleg csak ki kell olvasztani.

aug. 6. 12:25
 9/9 A kérdező kommentje:
Szuperek vagytok, köszönöm szépen! :)
aug. 6. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!