Milyen élelmiszerekből érdemes betárazni, amikből gyors-egyszerű ételek készíthetőek fáradt/lusta napokon?
Nyilván ami gyors tészta,rizs és frissen sült pl csirkemell hozzá.
De egyébként egy főzelék is max fél óra és addig kész is a feltét hozzá.
Betárazni nem szoktam semmit nincs hiány sehol semmiben.
Paradicsom, halkonzervek
Elokeszotett porciozott husokat fagyassz le.
Rizs bulgur quinoa köles árpa tészta
Burgonya hagyma
Tejföl joghurt tojás sajt
Fagyott zöldség is jó
Ezwkből lb bármit tudsz csinálni
Húsimádó a család, így nálunk a fagyasztóban mindig van krinolin (én utálom, de a család imádja), többféle virsli. Ezeket meglehet sütni is, és vízben melegíteni, már kétféle kaja. Bele lehet rakni hotdogkiflibe kis pirított hagyma (ezt is lehet készen venni) társaságában.
Aztán mindig van darabolt császárszalonna, ezt lehet hidegen is enni zöldséggel, kenyérrel, de megsütve is finom.
A fasírt megy még nálunk nagyon, mint univerzális kaja: magában, hidegen kenyérrel, zöldséggel. A főzelékek is mennek nálunk, azt sem nagy menet megfőzni: mirelit borsóból, fejtett babból (nem kell áztatni), krumpliból, vegyesen. Erre mehet feltétnek a fasírt, vagy pörkölt. Na, az utóbbiból havi egyszer egy kondérral főzök 5 kiló húsból, kis adagokba megy be a fagyóba. Váltva szoktam sertés, csirke, marha, zúza, így mindig mindegyikből van. Ugyanígy a bolognai.
Újabban még a főtt tésztát/rizst is lefagyasztom adagonként zacskózva, így tényleg csak ki kell olvasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!