Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi az az étel számodra,...

Mi az az étel számodra, amiből a legkevesebbet kell egyél és a leginkább jóllaksz tőle, a leghosszabb időre?

Figyelt kérdés

2022. dec. 3. 20:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
89%
A lassú felszívódású dolgok után. Fagyi vagy csoki után nem tudom kit vársz. Ezeknek semmi rosttartalma nincs, ami lassítaná az emésztést. Ezeket hamar feldolgozza a szervezet és ingadozik tőle a cukrod. Csokit és gyümölcspürét a 3-4 órás táncóráimon eszek a teremben a szünetben, hogy kicsi energiát tudjak gyorsan miből nyerni. Szóval alapvetően egy zabkása vagy csak a zab joghurtba keverve jobb a bolti cukros gabonapelyheknél (nekem biztos). Vagy ha eszel húst körettel (nyilván minden egyéni preferencia szerint), de simán elvagyok bármilyen hús-zöldség-kuszkusz kombón. Ez nekem ebédtől (12-15 között) az esti előadásaim után a vacsoráig simán jó és kibírom (18-21 körül, a napomtól a függően). Közben még becsúszik kávé, esetleg gyümölcslé vagy 1-1 alma, nyilván vizet is iszok, de nekem ez így jó. Kísérletezz és nem ártana megnézni a vércukrodat is, az is beleszólhat az éhségérzetbe
2022. dec. 4. 00:29
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a zöldséges ételek ilyenek. Például a szalonnakocka nélküli, bulgurral sűrített lecsóból (én kolbász és tojás nélkül, tejföllel eszem) nem kell sok, de ha odafigyelek rá, hogy bőven igyak rá vizet, ebédnél úgy eltelít, hogy nem is nagyon tudok vacsorázni. De pestós tésztával vagy gombapaprikással is elő tudom ugyanezt adni, viszont nagyon fontos, hogy mindkettő után elég vizet igyak. Valamiért csak így működnek az ilyen zöldséges kaják, de így nagyon.
2022. dec. 4. 00:43
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
"Hát igen 5 gombóc fagyi vagy tábla csoki után nem kell két óra hogy éhes legyek." Ne csodálkozz... felbassza a cukrodat, de ugyanolyan gyorsan meg is zuhan ha ilyen vackokat eszel.
2022. dec. 4. 08:48
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Tojás. 2 db főtt tojás kb 6 órára eltelít, akkor is ha nem eszek mellé semmit csak pl. egy paradicsomot.
2022. dec. 4. 10:45
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Székelykáposzta, töltött káposzta, marhahúsleves (sok hússal, zöldséggel), rakott krumpli. Természetesen nem együtt, hanem külön-külön.
2022. dec. 4. 11:55
 16/18 anonim ***** válasza:
Csak a vaj és a mascarpone tud hosszabb időre eltelíteni. Egy nagy adag házi tiramisuval például két étkezést is ki tudok váltani. :D
2022. dec. 4. 18:49
 17/18 anonim ***** válasza:

A hüvelyesekből készült ételekből kvázi keveset fogyasztva is jól lakom, hosszú időre.

Ha hirtelen kell bekapni valamit, akkor meg az avokádó-tojás (főtt, lágy) kombó az, ami eltelít órákig is simán úgy, hogy nem leszek éhes, munkába is gyakran csak azt viszek, ha nincs időm, kedvem komplexebb ételt magammal vinni.

2022. dec. 5. 15:16
 18/18 A kérdező kommentje:
17. Avokádót milyen formában? Tojással.
2022. dec. 5. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!