Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A barna nádcukor jobb, mint a...

A barna nádcukor jobb, mint a sima cukor? Miért?

Figyelt kérdés
Csomó embertől hallom, hogy az hú mennyivel jobb, egészséges meg ilyenek, de hogy miért, arra senki sem tudott ép értelmes választ adni ezidáig. Megköszönném, ha valaki tényleg tudja erre a választ és megmondaná.
2022. nov. 25. 13:24
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Most találok rá témákra, ahol ezt már kérdezték itt. Ahogy elnézem nem egyértelmű kinek lehet hinni.
2022. nov. 25. 13:27
 2/11 anonim ***** válasza:
68%

A cukornád és a cukorrépa között alapvető különbség maga a növény, de a kérdésed lényege, inkább a barna, és a fehér cukor közötti különbség.

A cukor gyártása során, a "nyers" cukor barna színű, amit különböző vegyi eljárásokkal varázsolnak fehér cukorrá, és erre az eljárásra állítják a bio- pártiak, hogy a barna cukor még lehet "tiszta", a fehér cukor már biztosan vegyszeres kezelést kapott.

2022. nov. 25. 13:42
 3/11 anonim ***** válasza:
92%
Ahogy én olvasgattam a neten, kn semmivel sem egészségesebb, csak a színe más. Valamiért mégis ez terjedt el, hogy egészségesebb. Viszont szerintem az íze más, mint a kristálycukoré, én kimondottan szeretem kávéba, mert ad egy kis plusz ízt hozzá. Szóval ha egészügyi szempontból nem is éri meg, meg az ára is magasabb, szerintem néha akkor is megéri barnacukrot venni.
2022. nov. 25. 13:43
 4/11 anonim ***** válasza:
86%
Minimális, ismétlem minimális mennyiségű hasznos ásványi anyagot tartalmaz a barna cukor, míg a fehér nem. A kettő közt annyi a különbség, hogy a fehércukornál centrifugálásos eljárással(tehát nem vegyi úton) eltávolítják a melaszt, ami a finomítatlan cukor barna színét adja, és aminek van némi vitamin és ásványianyag tartalma.
2022. nov. 25. 13:54
 5/11 anonim ***** válasza:
13%
Rosszabb az íze. Ennyi. Más különbség nincs.
2022. nov. 25. 14:11
 6/11 NTBS ***** válasza:
79%

Nincs tisztítva annyira.

Lehet kapni. A stoppos cukrot nem mindig.

2022. nov. 25. 15:16
 7/11 anonim ***** válasza:
45%

nem jobb sőt ugyan ahoz az édes izhez sokal több cukor kell nád cukorbol mint pl sima répacukorbol.

legalábbis nálam pedig nekem van itthon normál cukrom meg nádcukrom is .

2022. nov. 25. 15:21
 8/11 anonim ***** válasza:
80%
Ízre, édességre lehet kis különbség, de nem egészségesebb. Minimálisan több ásványi anyagot tartalmaz a nádcukor, vagy a barna nádcukor, mint a hagyományos kristálycukor, de ennek semmi előnye nincs.
2022. nov. 25. 22:33
 9/11 anonim ***** válasza:
78%

Mindent elmondtak előttem.

Kettőt tennék hozzá:

1. A valódi nádcukornak jóval magasabb a gasztronómiai értéke, aromásabb, egész más íze lesz pl. a belőle készült karamellnek.

2. fontos különbséget tenni a valódi nádcukor és a barnacukor között. Nem keverendő össze a nádcukor a nagykristályosra szárított, melaszos finomított cukrokkal. Úgy készül, hogy a megtisztított cukornádat kipréselik, és a kapott léből gőzzel készítenek granulátumot. Mivel nem finomítják, említésre méltó mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat, valamint a cukornádból származó ásványi anyagokat.

2022. nov. 27. 21:25
 10/11 anonim ***** válasza:

Azt más már elmondta, hogy a barna nádcukor - melasz meghagyásával - természetesebb és kis mennyiségben értékes anyagokat tartalmaz. Emellett én még azt mondanám el, hogy a melasztól pont édesebb és kicsit karamellás ízű. Emiatt kevesebbet kell rakni például teába, ez hosszútávon csökkenti a cukorfogyasztást. Ezzel az egyik kommentelő pont rosszat mondott vagy rossz a szájíze.

Bár nálam ennek pont nincs jelentősége, mert immunbetegség eszi a cukromat és folyamatosan alacsony a cukorszintem. ^^"" Ennek ellenére csak nádcukrot fogyasztok, a fehér cukorra rá sem bírok nézni.

34/F

2023. okt. 12. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!