Mennyivel jobb az, ha fehér cukor helyett barna nádcukrot használunk?
A nádcukor ugyanolyan rossz, mint a répacukor.
Mind a kettő 100% cukrot tartalmaz, vajon mitől csökkentené a vércukrot?
A vércukrot a cukor (és fehér liszt) elhagyása tudja csökkenteni. Ja meg a mozgás
Semennyivel sem jobb.
Próbáld ki a nyírfacukrot. (Nekem jó tapasztalataim vannak róla vércukorszint szempontjàból is)
Szénhidrát bevitel, felszívódás, vércukor szintre gyakorolt hatása ugyanolyan, mint a fehér répacukornak. Elméletileg, ha valódi finomítatlan nádcukorról beszélünk, nem pedig visszaszínezettről, akkor több lehet benne a hasznos tápanyag. A finomítás abból áll, hogy a nyers cukrot átmossák, centrifugázzák,aktív szénnel, kovafölddel színtelenítik, aztán szűrik, kristályosítják, centrifugázzák, és kész a kristálycukor. A barna nádcukor nem esik át ezen a mosási folyamaton.
Tehát a barna nádcukor ugyanúgy hizlal, az ismerősöd tévúton jár!
Úgy tudom, több értelmes dolog van benne (mivel a normál cukorban kb. semmi), plusz finomabb, de ennyi.
Ugyanúgy tömény gyors cukor, extrém nagy inzulinválasszal, ami rontja a fogad.
Egyébként nincs olyan, hogy hizlal (a kalóriaplusz hizlal), de ha lenne, akkor a tömény cukrok élen járnának benne a könnyű bevitel, az édes íz vonzereje és az inzulinválasz miatt.
A nyírfacukor valóban nem rossz választás, ha fontos a vércukorszinted nem túl jelentős megdobása, s az se gond, ha szegény vagy, mert akkor legalább keveset használsz belőle... :P Nem kell folyton cukrot enni.
4 éve nem eszem normál cukrot (ami az én esetben a barna nádcukor volt), azóta próbáltam már ezt-azt...
Kókuszcukor: ugyanúgy inzulinemelő tömény cukor, viszont roppant finom.
Xilit/nyírfacukor: szőlőcukorízű, nagyon jó. A fogaknak direkt jót tesz, felszívódó szénhidráttartalma kb. 40%-a a normál cukorénak (úgy tudom, emberfüggő is, mennyi szívódik fel... engem nem igazán mozgat a dolog, nem eszem kilószámra s nem is esik rosszul), inzulinválasza pedig igen alacsony.
Eritrit: szinte kalóriamentes, de közel sem olyan finom, mint a xilit, kicsit kevésbé is édes.
Stevia: borzalmas íze van, én most kb. 0,4%-osan használom eritrittel és xilittel keverve és így valahogy el fog fogyni. Extrém tömény, de édesítő hatást tekintve olcsóbb, mint az előzőek. De a semmi még olcsóbb és sokkal finomabb, ha engem kérdezel :D Aki bírja az ízét, annak jó. Nem vagyunk egyformák. A xilit is van, akit meghajt.
Az olcsó édesítőkhöz nem értek, nem bízom bennük és úgyis falnak mennék az ízüktől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!