Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyivel jobb az, ha fehér...

Mennyivel jobb az, ha fehér cukor helyett barna nádcukrot használunk?

Figyelt kérdés
Valakitől hallottam, hogy nádcukrot használ, mert az nem hizlal ugy. Ez valóban igy van? A vércukorszint is csökkenthető a váltással?

2015. dec. 10. 14:27
 1/7 A kérdező kommentje:
Finomitatlan nádcukorrol van szó.
2015. dec. 10. 14:35
 2/7 anonim ***** válasza:

A nádcukor ugyanolyan rossz, mint a répacukor.

Mind a kettő 100% cukrot tartalmaz, vajon mitől csökkentené a vércukrot?


A vércukrot a cukor (és fehér liszt) elhagyása tudja csökkenteni. Ja meg a mozgás

2015. dec. 10. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Semennyivel sem jobb.

Próbáld ki a nyírfacukrot. (Nekem jó tapasztalataim vannak róla vércukorszint szempontjàból is)

2015. dec. 10. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 Trafó1 ***** válasza:
42%
Anyiból jobb hogy a gyártók nagyobb profitot tehetnek zsebre mert a hüle vevők nem igénylik már a szép fehér cukrot hanem megelégszenek a barnával is amit nem kell finomítani így olcsóbb az előállítása.
2015. dec. 10. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim válasza:

Szénhidrát bevitel, felszívódás, vércukor szintre gyakorolt hatása ugyanolyan, mint a fehér répacukornak. Elméletileg, ha valódi finomítatlan nádcukorról beszélünk, nem pedig visszaszínezettről, akkor több lehet benne a hasznos tápanyag. A finomítás abból áll, hogy a nyers cukrot átmossák, centrifugázzák,aktív szénnel, kovafölddel színtelenítik, aztán szűrik, kristályosítják, centrifugázzák, és kész a kristálycukor. A barna nádcukor nem esik át ezen a mosási folyamaton.

Tehát a barna nádcukor ugyanúgy hizlal, az ismerősöd tévúton jár!

2015. dec. 10. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, több értelmes dolog van benne (mivel a normál cukorban kb. semmi), plusz finomabb, de ennyi.

Ugyanúgy tömény gyors cukor, extrém nagy inzulinválasszal, ami rontja a fogad.


Egyébként nincs olyan, hogy hizlal (a kalóriaplusz hizlal), de ha lenne, akkor a tömény cukrok élen járnának benne a könnyű bevitel, az édes íz vonzereje és az inzulinválasz miatt.


A nyírfacukor valóban nem rossz választás, ha fontos a vércukorszinted nem túl jelentős megdobása, s az se gond, ha szegény vagy, mert akkor legalább keveset használsz belőle... :P Nem kell folyton cukrot enni.


4 éve nem eszem normál cukrot (ami az én esetben a barna nádcukor volt), azóta próbáltam már ezt-azt...

Kókuszcukor: ugyanúgy inzulinemelő tömény cukor, viszont roppant finom.

Xilit/nyírfacukor: szőlőcukorízű, nagyon jó. A fogaknak direkt jót tesz, felszívódó szénhidráttartalma kb. 40%-a a normál cukorénak (úgy tudom, emberfüggő is, mennyi szívódik fel... engem nem igazán mozgat a dolog, nem eszem kilószámra s nem is esik rosszul), inzulinválasza pedig igen alacsony.

Eritrit: szinte kalóriamentes, de közel sem olyan finom, mint a xilit, kicsit kevésbé is édes.

Stevia: borzalmas íze van, én most kb. 0,4%-osan használom eritrittel és xilittel keverve és így valahogy el fog fogyni. Extrém tömény, de édesítő hatást tekintve olcsóbb, mint az előzőek. De a semmi még olcsóbb és sokkal finomabb, ha engem kérdezel :D Aki bírja az ízét, annak jó. Nem vagyunk egyformák. A xilit is van, akit meghajt.


Az olcsó édesítőkhöz nem értek, nem bízom bennük és úgyis falnak mennék az ízüktől.

2015. dec. 10. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Nyirfacukrot tudom en is ajanlani! Evek ota hasznalom, bar csak kaveba tobbnyire, neha mandulalisztbol keszult palacsintaba. De en mondjuk nem vagyok edesszaju, szoval nalam lassan fogy.
2015. dec. 13. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!