Az miért van, hogy veszek csirkét piacon sárgán, majd amikor levest csinálok belőle, akkor kifehéredik?





A 7-es vagyok: a gond, hoyg rengeteg ember nem látott igazi sárga csirkét és ezért megveszik a "festettet" is.
Elég sokszor járok piacra, látom, hogy vannak sárgított csirkék is, meg igazi, sárga börü csirkék is.
Engem nem vernek át, de azt a paneles fiatal valakit, aki eddig csak fagyasztottat látott, igen.















13-mas, ez igaz, de attól még ezzel az állítással van 2 probléma.
Az egyik, hogy a kérdező nem a zsírról beszélt, hanem a húsról, a másik, hogy a 12-es véletlenül se hozta szóba , hogy mi színezi az ételt, csak megállapított egy tény, miszerint hőbehatásra változik a hús színe... válaszolva a kérdésre.





Nem, csak kérdezték miről beszélek bőréről, vagy a húsáról.
De most tisztázom csak a bőréről. Ami kifehéredett.
Na majd megkérdem a hentes mit mond rá. És utána bevetem az összes itt olvasottat.
Lehet utána már nem kell oda menjek vásárolni. :)





De ugye megértetted a lényeget?
Hogy az a normális, és természetes, ha kifehéredik!
Ha olyat veszel, hogy főzés után is sárga marad, akkor indokolt, hogy ne menj oda!
Ezt olyan 6-an írtuk le egymástól függetlenül, hogy ez a normális.
Hát tudod azért elég sokféle válasz érkezett most átolvasva.
Meg ugye a húsa kifehéredik az úgy rendben kicsapatod a fehérjét hővel.
De mitől sárga a "héja" azaz a bőre. Az egyik fehéres szürke a másik stabil narancsosan sárga. Nem az érdekel hogy ha megfőzöm mindkettő kifehéredik lesz. Abban volt konszenzus. Abban viszont nem, hogy válaszban vannak a sáfrány és sárga festék pártiak, mások meg kukorica zöldség pártiak, valóban mindkettő lehet, de mindkettő hasonlóan fehéredik oké. Az első leleplezhető már ha valós a festés, vagy bele kell törődni hogy kis csalás de csalás? Mondjuk én nem keresem a kukoricásat az tuti, CH-val felpuffasztják, zöldség vagy inkább fű és kapirga.





Nincs bedörzsölgetés, nincs rá több száz ingyenes munkaerő, nincsenek festék pártiak. 1 válaszolónak vannak ilyen fantáziái.
A tyúk fajtájától is függ a bőrének a színe, meg a takarmányozásától, a tápba meg a vizébe is tehetnek olyan dolgokat, mi színezi a bőrét.
Ha túl sok B-vitamint eszel, neked is sárgább a vizeleted. Ez ilyen.
A madarak bőrén, tollán, meglátszik, hogy mit esznek.





...meg ugyanaz az 1 paranoiás képzelgő pontozta le azokat a válaszokat is, amikben értelmesen elmagyaráztuk, pl. mitől lehet sárgább a tyúk bőre.
Ott van a 9-es válaszban egy link, ilyen, és hasonló étrend kiegészítőktől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!