Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Az miért van, hogy veszek...

Az miért van, hogy veszek csirkét piacon sárgán, majd amikor levest csinálok belőle, akkor kifehéredik?

Figyelt kérdés

2022. szept. 21. 06:46
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
59%
Mert kurkumával vagy sáfránnyal bedörzsölik, hogy szép sárga legyen.
2022. szept. 21. 06:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/30 anonim ***** válasza:
63%

Nem értem, hogy amikor valaki jogos es értelmes kérdést tesz fel, miért éreznek sokan késztetést, hogy értelmes válasz helyet pofátlankodjanak, kötözködjenek.

Ma már kevesen tudják, hogy milyen egy élő baromfi, hogy háznál milyen természetes takarmányt kaptak (pl. kukoricát, zöldséget), amitől a bőrük sárga lett. Régi vásári trükk a sáfrányozás.

2022. szept. 21. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/30 A kérdező kommentje:
A kukoricával etetésről pedig azt hallottam nem is annyira egészséges a csirkének, ellenben a fűvel pl.
2022. szept. 21. 07:07
 4/30 anonim ***** válasza:
88%

" Régi vásári trükk a sáfrányozás."

XD))) , aha, ha nem kerülne annyiba a sáfrány, mint maga a tyúk, még értelme is lenne! Hogy lehet már ilyen blődséget mondani?! :D)))


Kedves kérdező, ha egy rózsaszínű csirkemellet teszel a levesbe, vagy akár egy serpenyőbe, sütni, az is kifehéredik.

Mint ahogy egy tojásfehérje is.

A tyúk bőrében is van fehérje, ami hő hatására természetesen kicsapódik, és kifehéredik.


Ugyanez a jelenség a levestésztánál is. Begyúrva, kiszáradva, a tojás sárgája adja a színét, és mivel a fehérje nyersen átlátszó, semmi nincs ami ezt a sárga színt ellensúlyozza.

Főzés közben viszont a fehérje kifehéredik, ezért egy megfőtt, sok tojásos tészta, mindig sokkal sápadtabb lesz, mint nyersen.

2022. szept. 21. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/30 anonim ***** válasza:
79%

" ellenben a fűvel pl."

... csak hát ugye attól még éhen hal.

2022. szept. 21. 07:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/30 anonim ***** válasza:
65%
Ja, amúgy annyira nem jogos a 2-es lepontozása, mivel kb ez az egyetlen módja, hogy egy hús megtartsa az eredeti színét.
2022. szept. 21. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/30 anonim ***** válasza:
29%

5-ös: a sáfrány nem csak az igazi sáfrányt jelenti, hanem a sáfrányos szeklicét is, ami olcsón beszerezhetö, söt manapság sokan ehelyett kurkumát használnak, ami szintén nem drága. Ellenben a "sárga házi" csirkét jóval drágábban el lehet adni, mint a "táposat".


Másrészt a házi, kukoricán nevelt csirkének sem a húsa sárga, hanem a böre alatti zsírréteg, éz meg általában kisül/kifö belöle.

2022. szept. 21. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/30 anonim ***** válasza:
76%

Hol hallottad a kukorica káros hatását a csirkékre???

Hatalmas őrültség. Szerinted a zúzája, mint szerve akkor mégis mire való? Hivatalos nevén zúzógyomor. A magok mechanikai összedarabolására hivatott. A madarak egész belső szervrendszere magokban gazdag táplálék megemésztésére alkalmas.


Különben a kérdésedre a választ már többen leírták, a hő hatására fehéredik ki a hús.

2022. szept. 21. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/30 anonim ***** válasza:
87%

7-es felejtsük már el ezeket a bedörzsölős városi legendákat, sehol nincs ilyen!

20 éve kitalálta valami elmeroggyant, azóta sző róla mítoszokat a panelproli, hogy hogy verik át a piacon.


Láttál te már életedben kurkumát?

Ha azzal bedörzsölsz egy húst, rikítós, világító neonsárga lesz!


Hogy a hús inkább sárgásabb, vagy rózsaszínesebb, az nem csak a takarmányon múlik, hanem az adott fajtán is, leveshez viszont a hús színe irreleváns szokott lenni!

Pont azért, amit mondtál is, hogy a takarmányozásra, a bőrének a színéből lehet következtetni!


A kérdésből viszont nem derült ki, hogy a hús, vagy a bő e a sárga, és mi fehéredik ki.

Ha húsról van szó, értelmetlen a kérdés, mert ebben az esetben mindegy, hogy milyen színű volt előtte a hús, nem tényező, semmire nem lehet belőle következtetni.

Ha meg a bőre volt sárga, az meg a takarmányozástól az, nem létezik bedörzsölős jelenség! Nincs ilyen!

Olyan lehet, hogy vitaminozott tápot, vagy vizet adnak a csirkének, amiben van karotin is (A-vitamin elővitaminja) és ez színez valamennyit a bőrén.

Viszont ha természetes úton sárga egy tyúk bőre, akkor az szintén a karotintól, és egyéb természetes növényi színanyagoktól sárga, tehát a vitaminozott "színezés" se átverés, hanem természetes táplálék kiegészítők természetes mellékhatása, mert ugyanolyan vegyületek vannak a vitamin oldatban, mint a természetes táplálékban.


Ezzel a módszerrel 1000 csirke bőrének a színét lehet 1000 ft-ból 1 perces munkával "megszínezni".

Dörzsölgetéssel meg 300 ft-ból lehet 10 csirkét bedörzsölni 1 óra alatt...

Na ennyi alapja van ezeknek a kitalációknak...

Pl.:

[link]

2022. szept. 21. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/30 anonim ***** válasza:
88%

"Mert kurkumával vagy sáfránnyal bedörzsölik"


Ez tipikusan olyan ember fantáziája, aki életében nem látott, tartott, vágott még tyúkot, ezért valami rejtélyes dolognak tartja, amivel őt biztosan átverik valahogy! :D

2022. szept. 21. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!