Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ételek amiket lehet enni...

Ételek amiket lehet enni diéta alatt és változatosak?

Figyelt kérdés

Miket egyek?

Mármint csirke + bulgur kombinációt nem akarom x hónapon keresztül.

2022. aug. 17. 23:44
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell kizárnod semmilyen ételt, csak az adag a lényeg, de értelemszerűen mondjuk ha fornettit tolsz abból kevés fér bele és egy óra múlva kaparod a falat, mert csak finomított liszt és tömény cukor :D

Átalakíthatod a kedvenc receptjeidet, én például páromnak hamburgert is csinálok hiába fogyózik, cska a trükk az hogy 7% alatti pulykadaráltból, nem 30%-os marhából. Kis hamburgerzsemlében sok zöldséggel, nem agyoncukrozott ketchuppel. Kijön 300 kalória alatt 125g-os húspogácsával (nyersen annyi).

De bolognait is főzök ugyanígy zsírszegény pulykadaráltból, vagy általam ledarált csirkemellből, a tészta fejadag 80 g szárazon. Így ez is egy magas fehérje 450 kalória körüli számmal.

Pizzát mindössze 150g nyers tésztából nyújtom extra vékonyra és fehérjeport meg rostlisztet is keverek a tésztába, ha a feltét paradicsomszósz, zöldségek, pl kukorica lilahagyma, paradicsomkarikák, a végeredményben egy olyan pizzát kapunk ami roskad a feltéttől, de 600 kalória alatt marad, annyi hogy a sajt jó ha csökkentett zsírtartalmú, és moderált mennyiség.

A saláták is jók, és még laktatóak is lehetnek, oda is passzol a csirkemell kocka alapos karakteres fűszerezéssel, dresszingként zsírszegény joghurt sóval borssal és tzaciki fűszerrel, vagy fokhagymaporrla keverve, light mozarella golyók, és egy kevés mandulalapka vagy kesudio töret, esetleg lenmag, és ha úgy van még kis avokádó.

rizspapírba is szoktam tölteni salátát, ilyen kis burítókat készítve mert egy nagy rizspapír csak 20 kalória, de olyna mintha tésztában lenne a cucc, ugyanez a csirkesali megy bele.

Érdemes fehérjeporokat is beszerezni, mer néha azokkal a legegyszerűbb kalóriakereten belül feltornászni az emelt fehérjeszintig a napi keretet, ezt én általában egy fagyasztott banánnal turmixolom össze, és felezzük, nagoyn jó nasi, és van benne fejenként 12-15g fehérje. De mehet zabkásába is, én süteményekbe is szoktam rakni 1-2 evőkanál lisztet kicserélve rá, mert egyszerre édesít és sűrít, így elég jól tudja csökkenteni a szénhidrátot a fehérje javára.

Ehezt halat pl sült pisztrángot fokhagymagerezdekkel a hasában sütőben sütve, vagy lazacot is, salival rizzsel, burgurral.

Nekem a legnagyobb segítség az volt hog ymindenből találtam vagy csináltam csökkentett zsírtartalmú változatot, az már önmagában hatalmas kalóriacsökkentés.

2022. aug. 18. 01:37
 2/2 anonim ***** válasza:
18%

A "diéta", ha ez alatt a fogyókúrát érted, a lehetö legnagyobb hülyeség!

NEM akciószerüen kell lefogyasztani magam, mert az nem ér semmit, hamem életmódot váltani.

Ha fogyni akarsz, akkor MINDENT ehetsz, SEMMIT SEM kell letiltani, az egyedüli, amire figyelni kell, hogy miböl mennyit eszel, föleg az ez egyes ételekben lévö zsiradék mennyiségét érdemes csökkenteni, illetve az édességekt, cukor mennyiségét is, de kihagyni nem szabad.

Javaslom a kalóriaszámolást, a makrók figyelésével - ette pl. nagyon jó a kaloriabazis.hu -, és ha megoldható, te magad készítsd az ételeidet, mert egyébként nem tudod, miböl mennyi van benne.

2022. aug. 18. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!