A kenyér beszerzési ára mennyi?
Nem mindegy neked? A nagykereskedői árak, meg a sütőüzemek álbeszerzési árai nem rád vonatkoznak. Nekik nem ilyen minimális mennyiségű hozzávalókat kell megvenni ehhez, mint neked, jó hogy kedvezőbben kapják. Cserébe egy egész ipart kell működtetniük, az embereket kifizetni etc etc.
Teljesen irreleváns kérdés
Édes istenem...A kenyeret nem beszerzik, hanem sütik. A hozzávalók liszt, víz, kovász/élesztő, só.
A liszt szintén nem terem a természetben, azt is el kell készíteni, valamilyen gabonából.
Na ez az, amiből a világon most hiány van (Ukrajna + India).
Örülj neki, ha 600-ért veszel kenyeret.
Én 690-ért veszem a 40 dekásat - igaz, príma minőség, durumbúzából. Az utolsó morzsáig elfogy.
Amúgy pedig próbálj kilépni a háziasszonyi gondolkodásmódból, hogy "de csak 60 ft egy fél kiló liszt"....
Egyébként lehet otthon sütni, ha drágállod a boltit.
De egy vállalkozásnak millió költsége van, nem árulhatja szerelemből alapanyagáron a termékeket. A kenyeret sem.
Kezdve a boltberendezés, vagy ha pékség, akkor a kemence, egyéb dolgok bereendezésétől a bolti alkalmazottak fizetése, a helyiségbérleti díj, a sokféle adó, könyvelő, stb. stb. - ezek mind rárakódnak az alapanyag árára. És ugye még profitot is kell termelnie, hiszen ki az a bolond, aki úgy vállalkozik, hogy nem akar hasznot....?
Most volt a tv-ben egy kis pékség, ami bezár, mert a havi villany számlájuk 100 ezerről felment 500 ezerre.
Ők nem kapnak rezsicsökkentést.
A tulaj azt mondta, hogy 2500 ft-ért kellene adnia egy kiló kenyeret, de azon még nem lenne haszna...
Whoo whoo emberek nyugaloooom felrobban a fejetek a végén🤣🤣🤣
Én a boltokra gondoltam hogy mennyiért veszik meg a kész kenyeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!