A teljes kiőrlésű kenyerek közül melyiket érdemes venni?
Sokféle van. Mikre érdemes még azon kívül figyelni, hogy 'teljes kiőrlésű'?
Nem Magyarországon élek, szóval általánosságban érdekelne, nem az, hogy konkrétan CBA-s vagy Reál-os legyen. Azok itt nincsenek.
Amelyik kenyér tényleg teljes kiörlésü, az nem "szép barnás" szinü belül, nem laza szerkezetül, hanem szürkés és jóval tömörebb, mint a megszokott.
Amelyik barna, az karamellel vagy melasszal szinezett finomított lisztböl készült kenyér. Csak sok helyen nem tilos ezt is TK-nak nevezni, ha van benne akárcsak pici TK liszt is.
Ez a legfontosabb, amire érdemes figyelni, különben értelmetlen megvenni.
Az, hogy neked mi ízlik jobban, búzakenyér, rozs vagy vegyesen, illetve hogy magokat is szeretsz-e benne, minöség szempontjából nem számít, ez csak ízlés kérdése.
Mindig megfogdosom (a zacskón keresztül persze) és ha jó tömör, tömény akkor veszem meg.
De a konkrét leírást, hogy tönköly vagy mi meg ilyenek (nem ismerem olyan jól az itteni nyelvet még) azt sose olvasom el.
Van még más, amire figyeljek?
(Azt már tudom, hogy mondják a 'teljes kiőrlésű'-t itt)
5-ös: ne írj már hülyeségeket!
Sörrel csak nagyon ritkán készítenek kenyeret (és azt fel is tüntetik rajta), viszont a teljes kiörlésü liszt miatt lesz tömörebb a kenyér!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!