A barna kenyérnek mitől van édes íze?
De, lényegében cukor van benne, pontosabban karamellel szinezik.
Ami szép barna szinü, az ugyanolyan fehér kenyér, mint a megszokott, csak karamellel szinezik barnára, mert sokan azt hiszik, egészségesebb, teljes kiörlésü kenyeret fogyasztanak.
A teljes kiörlésü lisztböl készült kenyerek nem barnák, hanem szürkék, és inkább savanykás ízük van a fehérhez képest.
Kb ilyen szine van a rendes TK kenyérnek.
:D tényleg van aki nem tudja, hogy a szénhidrát = cukor = édes? :D
Ez igen. Pontozgassatok csak, egyszerűbb, mint kinyitni a biosz könyvet
3-as: a szénhidrát =/= cukor, a keményítö meg a növényi rostik nagy része is szénhidrát és mégsem cukor.
Annyiban van igazad, hogy MINDEN cukor szénhidrát, viszont abban nem, hogy a legtöbb szénhidrát NEM cukor!
Szerintem itt te vagy, akinek ki kellene nyitni valamilyen könyvet!
Sok helyen melasszal színezik a kenyeret, ettől lesz "barna kenyér" (jóval olcsóbb, mint a karamelizált cukor).
A melasz édes.
Olvasd el az oszsetevot, sok kenyeret cukroznak
A másik a fentebb is leirt karmaellel szibezeses dolog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!