Mi az az élelmiszer, amit tavaly vagy pár éve simán megvettél, de most már luxusnak érzed és van az a pont a hónapban, amikor már nem veszed le a polcról?
Napról napra drágul minden élelmiszer, jól meg kell nézni minden vásárlásnál mindennek az árát mert értek már meglepetések. Legutóbb a jó kis mozzarella sajtom volt ilyen, kitartóan tartotta a 250es árat már hónapok óta, hazaérve meg a számlán láttam hogy mostantól 350 körül van. De pl a fagyasztott hal ami 1000 környékén volt, ott is meglepett hogy 1200 körüli már a számlán. 400-as hummuszom is már múlt idő, 500 lett a jelenlegi ár. Masszív 20-30%os infláció lehet az élelmiszereken, és ki tudja hol van még a vége...
És a kérdésre válaszolva, én egyelőre még mindent megveszek ami a bevásárlólistámon maradt és egészséges, viszont a mennyiségeket már elkezdtem csökkenteni, a szintén egészséges de kevésbé finom, viszont jelenleg még olcsóbb termékek irányába.
Felsorolás szintjén:
-márkás kóla
-csirkemell
-pulykamell
-csirkehúsok
-durumtészta
-lassan már a tészta is
-barnarizs
-sajt
-lapkasajt
-túrórudi
-bolti puding
-Mokate tasakos kávé
-fémdobozos üditők(kóla, narancskóla, ilyenek)
-krumpli (ha nem 300ft-ért van, hanem 400ft-ért, akkor nem kell)
-szalámifélék (pick szalámi) kimérten. Max. a tasakos jöhet, de az azért, hogy ha nagyon kell valami és nincs lehetőség boltba menni, akkor kenyér+szalámi meglegyen
-nem a legolcsóbb (toast)kenyér, lásd pl szénhidrátcsökkentett/sokmagvas kenyér
-rizstej, mandulatej, ilyenek
-drágább virslik
-felvágott, ami pl. fokhagymás felvágott, sajtos felvágott, stb
-bulgur
-darálthús is lassan felkerül a listára, virslivel együtt
-bármilyen rizs, ami 1000ft-ba kerül (láttam ilyent a spar-ban)
-fagyasztott félkész termékek (ezt más ok miatt hagyom)
-topyoj üditőital
-xixo üditő
-csokik: bounty, roshen, 3bit, twix, mars (meg egyéb drága dolgok)
-Spar-os mogyorós kuki: most már 400 ft egy csomag
Luxusnak leginkább a húst,sajtot durumtésztát, barnarizst, olivaolajat, mandula/rizs/szója/kokusztejet, humuszt, bulgurt gondolom. Meg már lassan bármelyik zöldséget, 1000ft/kg árnál vagy afelett.(de már 800ft/kg ár is luxus lassan)
A lazac meg régebben is luxus volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!