Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi az az élelmiszer, amit...

Mi az az élelmiszer, amit tavaly vagy pár éve simán megvettél, de most már luxusnak érzed és van az a pont a hónapban, amikor már nem veszed le a polcról?

Figyelt kérdés
Nálam a sajtok, nagyon szeretem a különböző sajtokat, viszont most ritkán veszek és csak szendvicsbe valót, semmi más egzotikus sajtot nem vásárlok.
2022. júl. 7. 10:57
1 2 3 4
 31/34 anonim válasza:
100%
Rossz ezeket olvasni. Nálunk is lassan a sajt kerül le az étlapról. Imádjuk, de tegnap kb 10 percig álltunk a sajtpult előtt, hogy ez már nevetséges kategória. Elmúltak az esti snackezések(magában kis zöldség, sajt, sonka), ma már lassan szeletre beosztjuk, hogy mi kerül a szendvicsbe.
2022. júl. 10. 13:32
 32/34 anonim ***** válasza:
100%
Csak hogy rátegyek a sajtos témára még egy lapáttal. Az eddig 400-500 forint körül vásárolt szokásos füstölt sajtomat tegnap 1100-ért vettem meg, azt hittem rosszul látok.
2022. júl. 10. 13:43
 33/34 anonim ***** válasza:
100%

Napról napra drágul minden élelmiszer, jól meg kell nézni minden vásárlásnál mindennek az árát mert értek már meglepetések. Legutóbb a jó kis mozzarella sajtom volt ilyen, kitartóan tartotta a 250es árat már hónapok óta, hazaérve meg a számlán láttam hogy mostantól 350 körül van. De pl a fagyasztott hal ami 1000 környékén volt, ott is meglepett hogy 1200 körüli már a számlán. 400-as hummuszom is már múlt idő, 500 lett a jelenlegi ár. Masszív 20-30%os infláció lehet az élelmiszereken, és ki tudja hol van még a vége...

És a kérdésre válaszolva, én egyelőre még mindent megveszek ami a bevásárlólistámon maradt és egészséges, viszont a mennyiségeket már elkezdtem csökkenteni, a szintén egészséges de kevésbé finom, viszont jelenleg még olcsóbb termékek irányába.

2022. júl. 10. 15:16
 34/34 anonim ***** válasza:
100%

Felsorolás szintjén:

-márkás kóla

-csirkemell

-pulykamell

-csirkehúsok

-durumtészta

-lassan már a tészta is

-barnarizs

-sajt

-lapkasajt

-túrórudi

-bolti puding

-Mokate tasakos kávé

-fémdobozos üditők(kóla, narancskóla, ilyenek)

-krumpli (ha nem 300ft-ért van, hanem 400ft-ért, akkor nem kell)

-szalámifélék (pick szalámi) kimérten. Max. a tasakos jöhet, de az azért, hogy ha nagyon kell valami és nincs lehetőség boltba menni, akkor kenyér+szalámi meglegyen

-nem a legolcsóbb (toast)kenyér, lásd pl szénhidrátcsökkentett/sokmagvas kenyér

-rizstej, mandulatej, ilyenek

-drágább virslik

-felvágott, ami pl. fokhagymás felvágott, sajtos felvágott, stb

-bulgur

-darálthús is lassan felkerül a listára, virslivel együtt

-bármilyen rizs, ami 1000ft-ba kerül (láttam ilyent a spar-ban)

-fagyasztott félkész termékek (ezt más ok miatt hagyom)

-topyoj üditőital

-xixo üditő

-csokik: bounty, roshen, 3bit, twix, mars (meg egyéb drága dolgok)

-Spar-os mogyorós kuki: most már 400 ft egy csomag

Luxusnak leginkább a húst,sajtot durumtésztát, barnarizst, olivaolajat, mandula/rizs/szója/kokusztejet, humuszt, bulgurt gondolom. Meg már lassan bármelyik zöldséget, 1000ft/kg árnál vagy afelett.(de már 800ft/kg ár is luxus lassan)

A lazac meg régebben is luxus volt.

2022. júl. 10. 17:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!