Más nem depressziós ezektől a mostani áraktól?
Mostanában, amikor elmegyek vásárolni, mindig ledöbbenek, hogy mennyire megdrágult több dolog is. Mivel nem kicsit, hanem nagyon felment több termék ára is. És bár próbálok nem figyelni erre, de tudat alatt mégsem hagy nyugodni. Persze némi mozgásterem azért van, a korábbi nassolásaimból visszavettem, tejet sem nagyon veszek már, inkább csapvizet iszom, stb... Ettől még nagyon zavaró.
Más is van így vele?
De igen, elég brutális áremelkedések vannak.
Ti mennyit kerestek? Mennyit emelnek idén?
Én annyit kapok SSC -ben, mint 3 éve... ugyanannyit, bruttó 350.
Ehhez képest a zöldség-gyümölcs-tejtermékek ára szinte megduplázódott.
A tej tavaly 280 volt most UGYANAZ a tej 360.
Étolajról nem is beszélek...
Igazából nem az a kérdés elszomorít -e, hanem hogy mi lesz ennek a vége?
Az ingatlan árak növekedése miatti depresszió nagyján túl vagyok.
De soha nem gondoltam, hogy 21 millióért fogok lakást venni, azt meg végképp nem, hogy egy szaros panekkalást amit még fel is kell újítani.
5 éven át hajtottam, dolgoztam, néha azt hittem felakasztom magam amikor azt láttam, hiába teszek félre évi 2-3 milliót is, akkor sem vagyok előrébb.
Másik a felújítás költsége. Mire kész lesz minden tuti ott leszek, hogy 7+ millió. És ez még mindig csak egy panel. 2013 környékén ismerőseim ennyiért vettek lakást, ami már lakható volt.
Vagy tankolás. Nem olyan régen 100-as benzinből 16-17 ezerért tele töltöttem a tankot. Most a 95-ösből nem áll meg 20 ezer alatt a történet.
Vagy bemegyek, veszek egy gyümölcslevet, 600+ Forint.
Engem is azzá tesz
Elég szar látni,hogy vettem csak néhány dolgot a semmire.Én nem viccelek, de vettem pár db paradicsom, banán, narancs, tojás paprika,hagyma, krumpli, uborka,szalámi 1kg rúddal,mert kg ára olcsóbb,tej,sajt,kenyér, baszki egy 10es volt. Hát én 2 percig meredt szemekkel néztem, hogy mi a f... Se hús se ebéd nincs ezek között.
Sajnos a minőség kárára megy,de már a 360ft tej helyett 199ft veszek.
Szerintem vissza fogok venni a hús vásárlásból is, eddig heti 3x biztos volt itthon húsos kaja,most heti 1 lesz... pörkölt, rántott hús,hal helyett eszünk majd krumplis tészta és főzelék társait.Vagy csak simán 1 féle melegkaja lesz egy héten 1x aztán ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!