Növényi fehérje komplettálás?
Figyelt kérdés
Ha a növényi fehérjék mellett (mogyoróvaj, tökmag stb..) eszek húst is minden nap, plusz tejtermékeket, akkor kvázi komplettáltam a növényi fehérje aminosav profilját?2022. márc. 26. 17:56
2/17 A kérdező kommentje:
Az is. De ide is tartozik, mert a testépítés a téma. Kettő rovatba meg nem tudom berakni.
2022. márc. 26. 18:00
3/17 anonim válasza:
Itt is megválaszolják, hiszen testépítéshez tartozik.
De nagyon kevés ember tud ezekre tényleg érthető és hasznos választ adni.
Itt sem, meg a másik kategóriában se nagyon fogsz.max belinkelnek majd cikket róla.
4/17 anonim válasza:
A húsokban alapvetően megvan a teljes aminolámc amire szükséged van, de ha neked így tetszik, akkor a növényit egészítetted ki.
5/17 A kérdező kommentje:
Eszek én bőven állati fehérjét is minden nap. Túrót, joghurtot, csirkét, karajt stb.. csak szeretnék tökmaggal és mogyoróvajjal bevinni naponta +20-30g fehérjét ezek mellé.
2022. márc. 26. 19:42
6/17 anonim válasza:
A túl sok fehérje felesleges amúgy
7/17 A kérdező kommentje:
2 grammot eszek testsúlykilogrammonként. Annyi kell, nem?
2022. márc. 26. 20:01
8/17 anonim válasza:
Nem kell. 1,3 -1,6/ttkg bőven elég.
9/17 anonim válasza:
Egyrészt tényleg nem kell olyan sok fehérje, másrészt a növényi fehérje is teljesértékű. Elvégre vannak vegán testépítők is, ők sem komplettálgatnak semmit hússal. :)
10/17 anonim válasza:
9-es. Persze vannak, de nem, a legtöbb növény nem tartalmazza a teljes aminosav profilt. Mivel ők csak növényit visznek be, így természetesen ők sem komplettálgatnak, mert változatosan esznek, szóval a napi több féle növény egészíti ki egymást az ő táplálkozásukban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!