Van itt olyan, aki jobban benne van a fehérje komplettálásban?
Jól sejtem, hogy nagyjából azonos arányban kell enni tegyük fel a hüvelyeseket és a gabonákat? Mondták nekem, hogy a rizibizi vagyis borsós rizs tökéletes fehérjeforrás, hisz kiegészítik egymást aminósavprofilban, de tized annyi borsó sincs benne, mint rizs, így is kiegészítik egymást teljes mértékben?
Másik kérdésem, ha nem egyszerre eszem a hüvelyeseket, és a gabonákat hanem csak egy nap, akkor is kiegészítik egymást? Úgy tudom egy ideig kering a véráramban az aminósav mielőtt lebontódna.
A rizibizi nyilván nem jó a kevés borsó miatt, ennél azért kiegyenlítettebbnek kéne lennie.
A másik kérdésre csak annyit tudok mondani, hogy a legújabb hivatalos álláspont az, hogy nem muszáj egyszerre, hanem elég ha egész napra lebontva megvannak az aminosavak. Bár ha én így csinálnám inkább egyszerre próbálnám, biztos ami biztos.
Bár ezeket úgy olvasd, hogy én nem vagyok vegán, csak mostanában olvasgatok az ilyen dolgokról, mert csökkenteni szeretném a húsbevitelt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!