A vajatartónak mi a haszna?
A proliság ismertetőjegye, hogy nem tudják megkülönböztetni a sznobságot az igényességtől, a “mackó” nadrágot a melegítőtől, a téliszalámit a julischkától, és az értelmetlen pocsékolást az ár/érték aránytól.
Egyébként szegénynek lenni nem egyenlő prolisággal. Az első egy sajnálatos állapot, az utóbbi egy életforma.
49: nagyon becsípődött nálad ez az úricsalád-fóbia, talán egy pszicológus segíthetne kibogozni a szálakat, hogy miért vagy ennyire rágyógyulva... :-D
Semmiféle grófi-hercegi felmenőink nincsenek, teljesen egyszerű igényesség a hétköznapokban is.
Azt sem voltál képes felfogni, hogy nem a melegítőről volt szó!
A mackónadrághoz társul egy igénytelen, foltos-koszos, kitérdelt, szöszös szocializmusbeli látvány... Erről volt szó...
Semmiféle sznobság nincs abban, ha valaki dobozokban tartja a felvágottat, és nem szaglik az egész hűtő a papírból kiszivárgó kolbász- vagy masszív fokhagymás disznósajtszagtól...
#51: huhh, ezt csak most olvasom.
Én nem mertem leírni a proli jelzőt, de köszi, hogy megtetted helyettem. :-D
51. "a téliszalámit a julischkától,"
Hogyne tudnám megkülönböztetni a szalámit a likőrtől. :D
Ok, nem sch-val:
Csak sokan szeretik ezt belinkelni a magyarországi téliszalámi mellé, hogy bezzegéknél fele annyiba kerül. Persze úgy, hogy a címke ne látsszon, de lehessen fanyalogni, hogy “lyalyderossznekünk”.
Megsúgom a titkot: nem olcsóbb.
Csak körtét hasonlítasz almával.
Pick télit magyar árát a másodosztályú utánzat eurós árával, ami Magyarországon is majdnem fele annyi.
“ mert ők nem tesznek rá akkora hasznot.”
Ez hogy gondoltad? Állítólag náluk a bolti alkalmazottak, a logisztikusok és mindenki sokkal jobban keres az ellátási láncban.
Hogy lehetne valami fele annyi, amikor mindenki a többszörösét keresi rajta?
Megint mi vagyunk a szerencsétlenek, akiket még a nyugat is kiszipolyoz. 😂
Nekem pont hogy a sznobság egyik jellemzője az, hogy valamit (ami sokszor semmivel sem különb az olcsóbbtól) megveszünk sokszoros áron, csak hogy elmondhassuk, mekkora nagy nevű dolgot vettünk. Nem csak ételekben.
Volt ismerősöm, akinek a segge kilógott a gatyából, az összes szentnek tartozott, de minden reggel kilosztolta a Starbucksos croisaantját, ami ugyanolyan fos mirelit, mint amit mondjuk megveszel az Aldiban (dolgoztam kávézóban, szóval tudom hogy miket árulnak). Egyébként ő is nagyon igényes volt elmondása szerint. Nem hogy nem evett melegítőben (mondjuk az nem értem hogy a melegítő miért egyenlő azzal, hogy kopott meg foltos, elvégre a mosógép azt is kimossa) de elmondása szerint fel sem vette volna melegítőt. Mondjuk a nagy igényességben reggelente úgy bűzlött a szája, mint aki utoljára az oviban mosott fogat. Sokat dobott volna rajta egy vajtartó meg egy aranyozott felvágottartó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!