Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A vajatartónak mi a haszna?

A vajatartónak mi a haszna?

Figyelt kérdés
Kaptam egy vajtartót és nem tudom mit értelme van. Tovább jó marad benne a vaj? Vagy csak jobban néz ki, mintha az eredeti csomagolásban lenne?
2022. febr. 15. 11:36
1 2 3 4 5 6 7
 1/68 anonim ***** válasza:
100%
Csodákra nem képes, nem tudja meghosszabbítani a vaj fogyaszthatóságát. De gusztusosabb benne tárolni a vajat, mint a saját papírjába visszabugyolálva...
2022. febr. 15. 11:41
 2/68 anonim ***** válasza:
97%

Mi húsvétkor használjuk, amúgy nem nagyon eszünk kenyéren vajat. Inkább humuszt, sajtkrémet stb

Ha az ember 5ödjére csomagolja vissza a vajat a fóliába már kívül belül zsíros, úgy se marad, ragad stb. Ehhez jó a vajtartó

2022. febr. 15. 11:52
 3/68 anonim ***** válasza:
18%

Kérdező, egyébként hogyan használjátok a vajat? kilököd az asztalra papírostul, és úgy vágtok belőle? Aztán meg visszagyűröd rá a csomagolást?

El nem tudnám képzelni így az étkezést..

2022. febr. 15. 12:18
 4/68 A kérdező kommentje:
Tehát akkor csak esztétikai szerepe van és egy plusz mosogatnivaló. Sajnos kicsi a hűtőnk, akkor nekünk praktikusabb a papírjában tartani a vajat. Főleg ha már csak 10-20 gramm.
2022. febr. 15. 12:19
 5/68 A kérdező kommentje:
Kiveszem a vajat, vágok egy kockát és ráteszem a kenyérre. Majd a maradékot VISSZACSOMAGOLOM, nem összegyüröm, ahogyan a csemegepultbab vásárolt felvágottat is csomagolni szoktam, nem gyűrni. Nem nehéz, már gyerekkoromban is szépen, igényesen tudtam csomagolni. Persze felnőttként sem késő megtanulni.
2022. febr. 15. 12:25
 6/68 anonim ***** válasza:
84%
Pl. Nem szállják a legyek nyáron a teraszon. Vagy ha beszabadul a macska a konyhába, nem eszi le a sarkait.
2022. febr. 15. 12:28
 7/68 Andizsuzsi ***** válasza:
81%

" Majd a maradékot VISSZACSOMAGOLOM, nem összegyüröm"

A vajat - főleg, ha már csak 10-20 g van - nem tudod szépen visszacsomagolni, hiszen a vajas csomagolóanyagot kellene körbetekerned a vajon, hacsak le nem vágod róla mindig a felesleget.

Én a vajat nem vágható, hanem kenhető állagúan szeretem, ezért pl vacsora előtt kiteszem, hogy puhuljon. Majd vacsora után visszateszem rá a tetejét, és beteszem a hűtőbe. Akkora vajasdobozom van, amibe egy nagyobb vaj pont belefér. Nem nagy dolog, hogy amikor kifogy belőle a vaj, betegyem a gépbe és elmossam.

2022. febr. 15. 12:40
 8/68 A kérdező kommentje:
Én vissza tudom csomagolni. Pont mivel keményen vágom. A frász kerülgetne, ha mindig kiolvadna majd visszadermed, újra kiolvad, újra vissza. Ráadásul csak én eszem. Szépen kenhetőre olvad a kenyéren is, egy fél szelet kenyérre való vaj miatt nem olvasztok 100-200 grammot.
2022. febr. 15. 12:49
 9/68 anonim ***** válasza:
79%
en vajat szoktam benne tartani. es nem megy a hutobe, mert akkor kenhetetlenul kemeny. a huto tetejen tartom
2022. febr. 15. 13:02
 10/68 anonim ***** válasza:
88%

Pont annyi helyet foglal egy vajtartó, mint egy 25 dekás átlagos vaj.

Ha kicsi a hűtőd, akkor is frissen ennyi hely kell neki.

2022. febr. 15. 13:09
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!