A cukorrépából készült cukor édesebb, mint a nádból készült?
Figyelt kérdés
Erdélyből írok. Fontos számomra, hogy hazai termékeket vásároljak. Romániában elvileg 2 cukorgyár maradt, a bodfalusi és a ludasi (ezt is talán bezárják), amik cukorrépából állítanak elő cukrot. Ezek viszont jó 20-30 %-al drágábbak, mint a kereskedelemben kapható különböző fantázianevekkel ellátott többi cukor, amiknek se a származása, se az, hogy miből készült, nincs feltüntetve a csomagoláson. Az köztudatban elterjedt, hogy ezek bizony cukornádból készülnek, és az édesítő erejük jóval alulmarad a répacukrokhoz képest. A színe mindkettőnek hófehér, nem sárgás, mint amilyennek a nádcukornak lennie kéne. Mi az igazság akkor? Érdemes hazai gyártású cukrot vásárolni, azzal a tudattal, hogy ha drágább is, mint a többi, de magasabb édesítő erővel rendelkezik vagy cukor egyik is, cukor a másik is?2022. febr. 12. 17:11
11/12 A kérdező kommentje:
Kukoricacsutka??? Miért nem készítik szalmából inkább?😂
2022. febr. 13. 07:41
12/12 maradokmagamura válasza:
11/11 készítik szalmából fűrészporbol mezőgazdasági hulladékból a bio alcohol és gáz készítésekor mikor mi a kereslet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!