Hogyan kell házilag kis tételben, saját részre cukorrépából cukrot késziteni, kinyerni?
Figyelt kérdés
Tisztában vagyok a nagyüzemi cukorgyártás folyamatával, de kis tételben saját részre az megoldhatatlan technológia, viszont tudom hogy régen az emberek főztek, készitettek maguknak háznál cukrot cukorrépából, de ennek a folyamatát sehol nem találom leirva.2020. júl. 29. 18:44
1/6 anonim válasza:
Röviden: ledarálod, kifőzöd, leszűröd, kristályosítod.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ. :D Megkérhetlek hogy kicsit részletesebben ird le? Pl. egész pontosan hogyan szűröm le? Kipréselem? És hogyan kell kristályositani?
2020. júl. 30. 13:59
3/6 anonim válasza:
Ezt már rádbízom. Gyakorlati ismereteim nincsenek, mert én személyesen még soha nem csináltam.
Én először tésztaszűrőn leszűrném a növényi maradékokat, aztán valami szirupot főznék a léből. Utána talán egy tepsiben ki lehetne kristályosítani, mint a flectort.
4/6 anonim válasza:
A cukorgyártás húztam érettségi tételként, sikerült is a vizsgám, de még akkor sem tudtam volna megcsinálni. Igaz, nem is próbáltam. :)
De csak mindent bele:
5/6 Phoney válasza:
Az a baj a répacukorral, hogy (a nádcukorral ellentétben) finomítatlanul nincs valami jó íze, ezért is nem árulnak ilyet. (A barna répacukor is fehérből van, nádmelasszal összekenve.)
Régen az emberek szerintem max. kényszermegoldásként készíthettek répacukrot házilag, hogyha nem jutottak mézhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!