Bölcsességfog műtét utáni ételeket mondanátok?
11/23 A kérdező kommentje:
Honnan lehet tudni amúgy ha be van gyullad és kaja maradt benne? Mert a későbbi műtött az picit több ideig fajdogal de nemveszes viszont itt bonyolultabb is volt
Úgy hogy nagyon fáj, váladékozik (genny), szájzárat kapsz. Az enyhe fájdalom egy-két hétig teljesen normális, gondolj bele, kiszednek egy óriási fogat, ott a csonthiány, seb, stb. Minden oka megvan arra hogy sajogjon.
Nekem még benne vannak az utolsóban a varratok, és már maga a seb sem fáj, de a varratok húzódnak, kellemetlenek.
Tényleg egyél amúgy, minél fehérjedúsabban, az segíti a gyógyulást! Ha fokozottan ügyelsz a szájhigiéniára, nem lesz a világon semmi gond!
2021. nov. 1. 03:07
13/23 A kérdező kommentje:
12.koszi a megnyugtatast. Én hülye meg pánikoltam és nem ettem semmit pedig már éreztem. Na most már rendesen eszek azt hiszem :) én voltam a hülye nem a doki hogy rosszul értelmeztem amúgy.pizzara vagyok a legjobb az mehet igaz? Ristorantes.
14/23 A kérdező kommentje:
Gyokerkezelesnel az ideiglenes tömes meg ugye nem jöhet ki ha eszek?
15/23 A kérdező kommentje:
Most.hogy.lenyugodtam mondanál kajákat amiket egyek mert már azok a dolgok járnak a fejemben amiket eddig ettem..:D
De, kieshet, viszont ha óvatos vagy, nem fog. Amúgy ha kiesik sincs semmi, ha van benne gyökértömés már, akkor eleve be sem jut semmi, ha nincs, akkor pedig alaposan kimosod és amint tudsz visszamész az orvoshoz, hogy tegyen be másik ideiglenest.
Bármit ehetsz, amit kívánsz, ha jól esik. Tényleg csak diót ne törj meg az asztallapot ne rágd. És persze moss fogat :-D
2021. nov. 1. 03:18
17/23 A kérdező kommentje:
Koszik a gyokerkezeltek pont az alsó 2 középső rago fog és a fog nem.de az iny e saz államnak kicsit meg érzékeny tapintású de gondolom ez normális igaz? Szerencsére már fájni nem fáj.
Én sajtos paradicsomos tésztát ettem rántott hússal bölcsességfog műtét után két órával:-D de ment még a húsleves, rizottó, pizza, bundáskenyér, grillezett hús, párolt zöldségek.
2021. nov. 1. 03:21
19/23 A kérdező kommentje:
Csak mondta hogy szendvicseket meg ilyet ne egyék amit harapni kell. Bár nem mondta meddig
20/23 A kérdező kommentje:
Amúgy ma ettem kínait de féltem és hülyén néztem ki húsok voltak benne de féltem rágni..Bár azon az oldalon rágok ahol nem a kezelt fog van..de ha vélemény max vízzel kioblogetrm és kijott feleslegesen pánikoltam..hó hogy itt írsz nekem mert tényleg több napig nem ettem volna meg.
Kapcsolódó kérdések: