Bölcsességfog műtét és foghúzás után különböző
fájdalomcsillapítókat érdemes szedni?
Figyelt kérdés
Pénteken volt bölcsességfog műtétem, mellette egy fogat is kihúztak.
Cataflam dolo-t ajánlotta a doki, azóta azt szedem. Napi 3-4 szem, néha kibírok 1-2 órát fájdalommal hogy ne kelljen túl sokat szedni.
Ma azonban a nyelvem fele sárga lett reggel, ezért szeretnék váltani Advil Ultra Forte vagy Algoflex Ultra Forte gyógyszerre.
Van itt olyan, aki így felváltva szedett fájdalomcsillapítót?
Nem szeretném hogy a Cataflam miatt újabb mellékhatás jöjjön ki rajtam, a másik kettő fájdalomcsillapítót évek óta szedem és soha semmi bajom nem is volt tőlük.
Lehet tőle valami bajom, ha ha Cataflam helyett Advilt veszek be?
Nem lesz bajod, de várd meg amíg a cataflam kiürül belőled. Mondjuk ha reggel bevetted 8 fele akkor asszem 4 óránként lehet bevenni újat. Te várj legalább 6 órát aztán vedd be a másikat. Persze ha bírod várhatsz tovább is. Ami fontos, hogy emberenként változhat, ahogy az is ha keveredik a gyógyszer. Van aki ha beveszi egyszerre sem érez semmit, de van aki rosszul is lehet... szal...
2021. okt. 31. 12:02
3/9 A kérdező kommentje:
Természetesen megvárom míg kiürül, 6-8 óra különbséggel szeretném bevenni.
Adviltól eddig soha semmi bajom nem volt, remélem most se lesz.:)
2021. okt. 31. 12:11
4/9 anonim válasza:
Semmi bajod nem lesz tőle
2021. okt. 31. 12:12
5/9 anonim válasza:
Válthatsz nyugodtan, de ha az sem használ, akkor hívd fel a fogorvost, lehet hogy antibiotikum kell.
2021. okt. 31. 12:26
6/9 anonim válasza:
Az utolsó jól mondja antibiotikum kell. Amikor nekem a nyáron műtéttel távolították el a bölcsessegfogamat augmentint is írtak. Még aznap este két szemet be kellett venni. Utana 2x1 mindet beszedni. És így semmi gondom nem volt. Nem kellett fajdalomcsillapító. Javaslom jelezd a fogorvosnak, nehogy begyulladjon.
2021. okt. 31. 12:35
7/9 A kérdező kommentje:
Kedden fejeztem be az antibiotikum szedését, ezért nem írt fel a műtét utánra megint.
2021. okt. 31. 12:40
8/9 anonim válasza:
Ettől függetlenül, lehet hogy újra szükség lesz rá, a leírtak alapján.
2021. okt. 31. 13:12
9/9 anonim válasza:
Én cataflamot aztán apranaxot kaptam orvostól ezek nem segítettek majd írt fel Feldene tablettát attól elmúlt a fájdalom!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!