Az édes vízi hal is egészséges?
Figyelt kérdés
Mármint úgy értem, hogy nem mindig veszek tengeri halat, mert após horgászik, és tőle kapunk pontyot! Van olyan egészséges, mint a tengeri? 2 éves kislányunk nagyon szereti a halat, de drága lenne mindig tengerit venni. Ha úgy van, szoktam neki rio mare-t venni, de abból is megtud enni 2 konzervet.2021. okt. 19. 07:54
1/6 anonim válasza:
Sokkal egészségesebb. Olvass utána kicsit a tengeri halászatnak, a sok sok szennyezésnek stb. Jobb,ha hazai halat fogyaszt.
2/6 anonim válasza:
Szerintem leginkább attól függ, konkrétan honnan van. Ha egy antibiotikumos túlzsúfolt posványból akkor nyilván nem egészséges, normális tartási körülmények között vagy vadvízben meg egészséges.
Őszintén szólva a tengeri halat én már el is hagytam pedig imádtam az ízét, de már rossz arra gondolni hogy mennyi mérget öntünk a tengerbe, abból enni nekem már nem lenne gusztusom. Én nem szeretem az édesvízi halakat, de egészség szempontjából ezerszer inkább azt választanám.
3/6 anonim válasza:
Sokkal egészségesebb, mert a tengeri hal sós.
4/6 anonim válasza:
Igen, kivéve, amikor beteg. :)
Sajnos az omega-3 zsírsavak, amik miatt igazán egészséges a halfogyasztás, a tengeri halakban vannak. Édesvízi halak közül pl. a busában található jelentősebb mennyiség, ha nem zavar a szálka.
5/6 anonim válasza:
Szerintem attól függ hol, és milyen helyen fogták ki. Az édesvízi halaknál jobb, ha azt folyóból, mint tóból, de ez is változó. A tengeri halakban, ha jól tudom magasabb a higany tartalom, mint az édesvíziben, de aztán lehet rosszul tudom.
6/6 anonim válasza:
Ige, sőt jobban. Ráadásul a higanytartalomtól sem kell félned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!