Hogyan döntsem el, hogy mi egészséges, és mi nem?
Szinte már feleslegesen olvasok ebben a témában, mert nem tudom eldönteni:
pl. a tej: egyik orvos/tudós/tanulmány szerint fontos a fogyasztása, a másik tudós/orvos/tanulmány szerint el kell hagyni, mert káros.
magas fehérje tartalmú ételek, vagy fehérjeporok: u.a. mint előbb.
Nyilván megjelenik az üzleti érdek is, gondolom a fehérjepor gyártók által fizetett "szakértők" szerint egészséges, de honnan tudom ezt eldönteni?
Minden egeszseges amibol mertekkel fogyasztanak ... ha tulzasba esel, az az egeszsegtelen.
Amugy is ketfajta kaja van ... eheto es mergezo. Ertelem szerint a merhezo kategoria nem egeszseges, de az eheto kategoriabol barmit ehetsz egeszseggel.
Egy adott termékcsoporton belül több minőség is jelen van és ezeket kell figyelembe venni. Továbbá, az is kérdés, hogy hogyan szeretnél táplálkozni -súlyvesztés, szálkásítás vagy tömegnövelés-, mert ott se mindegy.
Természetesen, megosztottak a vélemények, mivel a tejek között is vannak valamennyire természetesek és "mű"-ek is. Ugyanígy figyelni kell a húsféléknél is, mert rengeteg üzleti dolog van, ami véleményem szerint elég undorító és egészségtelen. Pl.: antibiotikumokkal tömik az állatokat, így nem érdemes sokat fogyasztani ezekből, viszont a házival nincsen gond.
Ha van kérdésed, akkor nyugodtan keress fel :)
Olvasd el az egész tanulmányt, próbáld értelmezni, aztán hátha rájössz, hol a hiba. :)
Ez elsőre elég meredeken hangzik, de ez a legbiztonságosabb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!