Fruktózos édességek "egészségesebbek"?
Figyelt kérdés
2021. júl. 29. 22:29
3/9 anonim válasza:
Nem. A cukor az cukor. Vannak előnyei a fruktóznak a mesterséges cukrokkal szemben, de egészségesség szempontjából elhanyagolható.
4/9 A kérdező kommentje:
Szóval ebből sem tanácsos sokat enni. Nem mintha ezt terveztem volna, csak érdekelt.
2021. júl. 29. 22:54
5/9 anonim válasza:
Van egy keksz diabéteszeseknek, talán Ela, azon kiemelik, hogy fruktózzal édesítik.
Az most akkor átcseszés?
6/9 A kérdező kommentje:
Egyébként olyan kekszekre gonodltam, amit fruktózzal édesítenek, ahogy az 5-ös is kérdezi.
2021. júl. 30. 00:50
7/9 anonim válasza:
Nem, sőt.
Akkor már inkább az édesítőszeres (stevia, xilit, maltit, ezek tűrhetőek).
8/9 A kérdező kommentje:
Sőt? Rosszabb lenne?
2021. júl. 30. 17:16
9/9 anonim válasza:
Fruktóz
Régebben – és sajnos még ma is - a diabetikus termékek nagy részét fruktózzal, azaz gyümölcscukorral édesítették, mivel lassan emeli meg a vércukor szintet. Így elsőre valóban jó választásnak tűnhet, ám nagy mennyiségű használata során megemelkedhet a triglicerid vérzsír szinje, és a szénhidrát tartalma is 100%. De ne feledjük, hogy az ételekben természetes formában jelen lévő fruktóz nem jelent egészségügyi problémát, hiszen például a gyümölcsökben lévő rostok nagy mértékben lassítják a felszívódását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!