Miért használjuk a birka szót húsoknál, de a tejtermékeknél már a juh előtagot (juhsajt, birkapörkölt stb.)?
Figyelt kérdés
2021. szept. 23. 20:29
1/1 anonim válasza:
régen a magyar fatákat juhoknak, a külföldről behozott tömegtenyésztett húsfajtákat bírkáknak hívták
Igy mivel a juhtej nálunk egy kisgazdálkodási termék, aminél anno csaka magyar fajtákat fejték(ma már nem amugy) igy a juhsajt megnevezés maradt az általános
Birka pörköltöt meg ugye bármilyen juhból lehet főzni, arra mega birka hús elnevezés t hazsnálják főleg
De amugy tök mindegy hogy a mai mindennapokban birka vagy juh a megnevezés, mert amugy mind a kettő ugyanazt az állatot jelőli
Ez kb olyan mint a sertés vagy disznó megnevezés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!