Mennyi idő alatt fő meg a birkapörkölt? Van e valami praktika a főzéshez?
Figyelt kérdés
2016. szept. 25. 14:13
1/6 anonim válasza:
Hűha...hát legalább 5 órát számolj rá, főleg ha idős a hús, de lehet, hogy még így is alálőttem. Praktika alatt mit értesz pontosan? Mert igazából sok vízzel kell főzni eleve, hogy le ne égjen, és mindig utánpótolni, aztán a fűszereket is.
2/6 anonim válasza:
3-4 óra legalább. Tehetsz bele egy kiskanál szódabikarbonát, az puhítja a húst. Nem kell bele sok víz, csak állandóan pótolni kell langyos vízzel, hogy le ne égjen.
3/6 anonim válasza:
Az a 4-5 óra kell neki, persze függ attól is, milyen öreg volt az áldozat. Leginkább a marha főzési idejével egyezik. Majd villával, kóstolással próbálgathatod.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,a praktikák alatt pedig azt értem,mint pl.a szódabikarbóna,ami elősegíti a hús puhulását.
2016. szept. 26. 09:03
5/6 anonim válasza:
Nincs semmi praktika, csak a lassú, hosszú, főzés, rövid lével, mindig figyelmesen.
A "szaga " miatt van aki csinál egy első ecetes vizes leforrázást, de, akit nem zavar a birka szaga,anélkül is boldogul.
Az olyan hiedelmeknek ne dőlj be, miszerint alumínium kanál
belefőzve, gyorsítja a puhulását. Ez valami legenda, de semmi valóságalapja nincs.
6/6 anonim válasza:
Igen, a szódabikarbóna, segít a puhulás gyorsításában, de csak mértékkel.
A biztos, amikor már a hús magától leválik a csontról.
Jó munkához idő kell :)/ a rosszhoz meg még több /:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!