Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valami jó birkapörkölt recepte...

Valami jó birkapörkölt receptet tudnátok ajánlani 5 kg csontos birkahúshoz?

Figyelt kérdés
Belsőség nem lesz benne.
2016. aug. 25. 07:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Minden pörkölt pont ugyanúgy készül.

Pörköltalap, bele a hús, aztán főzni amíg puha nem lesz.

Nem túl nagy tudomány.

2016. aug. 25. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
82%

A birkát, marhát, különösen, ha 3-5 kg, úgy teszem fel főni, mint a bográcsos pörköltet, mivel 3-5 óra is kell neki, míg elkészül.


[link]


Az 1-2. pontban írottak szerint rakom össze, még akkor is, ha nem bográcsban, hanem nagy lábasban, és gázon főzöm.

2016. aug. 25. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
82%

Jah! És még a 3. pontban írottakat se felejtsd el a végén!


Nemcsak hagymát, de fehér paprikát és hegyes csípős paprikát is szoktam közé darabolni! Ízlés dolga!

Jó étvágyat!

2016. aug. 25. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
77%
A vörösbort ne felejtsd ki belőle:D
2016. aug. 25. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Hústól függetlenül a legfontosabb a pörköltalap elkészítése. Egy kiló húsra kb 20 deka hagymával számolunk, amit finomra vágunk, majd zsíron szalmasárgára sütjük, sóval, egy kevés vízzel pépesre/krémesre főzünk. Ez biztosítja, hogy hagymadarab senki nyelvére nem akad.Ezen átforgatjuk a húst fehéredésig, majd fedő alatt hagyjuk, hogy kiadja a levét.

Birka esetében ajánlatos az alapos faggyúmentesítés, így jobb ízű lesz pörkölt és kevésbé zsíros.

Amikor a kiadott saját leve elfőtt, visszasült zsírjára, akkor teszünk rá minőségi pirospaprikát, kilóra számítva 2 csapott evőkanállal.felengedjük annyi vízzel (esetleg csont/húslével ) amennyi éppen ellepi.nem jó, ha nagyobb mennyiségű lével öntjük fel, abban csak fő, de nem ízesedik. Tehetünk bele kilónkén 1-1 szem paradicsomot-paprikát, a paradicsomot meghámozva, összedarabolva, a paprikát igen finom kockákra vágva, hogy a szaft része lehessen.

A fűszerezés ízlés dolga, só, bors, a birka kellemes a fokhagymától, és a faggyúízt is tompítja.

Mivel rövid lével érdemes főzni, kissé oda kell figyelni, hogy mindig kapjon utánpótlást, nehogy odakapjon.

ez az én pörköltfőzési szokásom, a linket direkt nem olvastam (még ) el, hogy ne befolyásoljon.

Eddig nem volt panasz a vendégeim részéről, pörkölt ügyben :) Remélem nem alakoskodtak a hosszú évek alatt:)

2016. aug. 25. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!