Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek egy kb 80 fős lagziba hány tyúkot kell vinni és mennyi húst? Lesz sülthús, töltöttkáposzta és birkapörkölt.
Nekem az étteremben azt mondták, hogy 5-6 tyúk kell fejenként a leveshez plusz tesznek még bele 1-2 gyöngytyúkot is [azt nem találják, csak a színe és az íze miatt teszik bele], tehát én vinnék 15 tyúkot és 4 gyöngyöst. Birkát fejenként fél kilót számolnék, mivel csontos a hús és esik is össze mire megfő ˙[40 kg]
A sült húsból egy éttermi adag kb 20 dkg, de én azt mondom fejenként számolj minden fajtából 1 szeletet. Azt neked kell tudni, hogy milyen sülteket szeretnél[javaslom, hogy ne csináljatok sokfélét, mert nagyon sok ki fog maradni],illetve felteszitek-e még éjfél után is a maradék sültet vagy csak a vacsora alatt lesznek fent. A húsokon túl szokás kímélő kaját is szervírozni [rántott sajt-gomba...], én erre is odafigyelnék. Én 30 deka húst számolnék sültből fejenként, tehát az 24 kg.[esetleg ha sült csirke is szerepel a menüben akkor 1-1 egész comb [kettévágva, mert akkor nem megy annyi pocsékba] és 1 v 2 szelet egyéb hús.
Töltött káposztából fejenkét 2 db-ot számolnék egyenként 15 dkg [nyers]töltelékkel, tehát 24 kg töltelék mindenképp kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!