A csirkés ételek is egészségtelenek a gyorséttermekben?
Nem magával a hússal van a baj, hanem azzal, hogy milyen adalékok vannak egy gyorséttermi burgerben. És ezek nem csak a húst érintik, hanem a bucit, a sajtot, a szószt... Hogy értsd mire célzok, itt egy neked való kísérlet.
Egyik pénteki nap (vagy amikor két szabadnapod van egymás után) hazafelé vásárolj be pontosan olyan alapanyagokat, mint amiből készül a kedvenc hamburgered, viszont bucit ne vegyél, hanem készíts magadnak (a szósszal is megteheted ugyanezt). Ezekből készíts egy olyan hamburgert, ami arányaiban megegyezik a gyorséttermi változattal, és fogyaszd el ebédre. Utána ülj le a gép/TV elé, és figyeld, hogy mikor leszel éhes. Másnap vegyél egy ugyanilyen, gyorséttermi szendvicset, és ismételd meg azzal a kísérletet.
Egyébként ha csak néha-néha eszel gyorsétteremben, attól kutya bajod sem lesz, azért az EU-n belül elég szigorúak az élelmiszerekre vonatkozó szabályok.
A modern ember számára az étel a drog. Maxi íz,falás.
Amíg ehez hasonlatosan élsz addig csak a rossznak más más fokozatát fogyasztod!
A hozzáadott ízfokozóval van a legnagyobb probléma. Függővé tesz. Egyszer ettél, kívánni fogod, főleg, ha eredendően nem figyeltél sosem a táplálkozásodra, nem ismered az alapanyagok eredendő, eredeti ízét. Már csak az ízfokozóval felturbózott étel fog ízleni, a hagyományos, háztáji, jó minőségű, tápanyagban gazdag kaja "rossz" lesz.
Azt kell megérteni, hogy ízfokozót mindig csak a silány minőségű élelmiszerbe kell tenni, hogy "finom" legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!