A csirkés ételek is egészségtelenek a gyorséttermekben?
Miért nem akarsz marhásat?
Mi számít szerinted egészségtelennek? Mert sokféle nézőpont van, igazából bármi, ami egyoldalú étrend, egészségtelennek számít. Tehát ha csak húst eszik valaki némi szénhidráttal, vagy csak szénhidrát, vagy csak egyféle hús. A lényeg a kiegyensúlyozottság, hús-szénhidrát-zöldség-gyümölcs.
A marhahús például jóval zsírszegényebb a csirkénél.
Alapvetően a sok zsír és szénhidrát, de emellett minimális hasznos tápanyag aránya az, ami nem túl egészséges a gyorséttermi ételekben. Ezen nem változtat az, hogy marha vagy csirke van a buciban.
Viszont az egészségtelen nem igazán értelmezhető egy evésre. A táplálkozásod az, ami lehet egészséges vagy egészségtelen, vagyis nem az számít hogy megeszel-e néha egy hamburgert hanem hogy emellett miket viszel be még a szervezetedbe, mennyire egyoldalú az étrended.
De a csirkehús alapvetően sokkal egészségesebb, mint a marha nem?
NEM, ez nem igaz!
Nem a marhával, sértéssel vagy a csirkével van a baj önmagában, hanem a nagyüzemi tartásukkal. A körülmények csak egy dolog, pl nem látnak napfényt, de a takarmányozásuk még problémásabb. Takarmányt többek között emberi fogyasztásra már alkalmatlan élelmiszerekből állítanak elő, pl. lejárt szavatosságú kekszek, müzliszeletek, zabszeletek, krékerek ledarálásával. Nincs arra ember, hogy egyesével kicsomagolják őket a műanyagból, megy az egész csomagolásostól a darálóba, és abból lesz a takarmány.
Aggódnak itt a tengerek, óceánok mikroműanyag szennyezéséért, miközben a takarmány tele van vele, a gyógyszerekről persze nem is beszélve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!