Lehet így baja a kókuszolajnak?
Figyelt kérdés
Van egy tégely kókuszolajam amit néha eszek és hűtőben tartok, viszont most itt maradt a szobámban egy napra ahol "kellemes" 33 fok van. Undorító mosogatólé szintjére olvadt nyilván, majd visszatettem a hűtőbe és megvártam míg "visszafagy". Ehető így ezután? Illetve ha még egyszer megismétlődik ez a "kör" akkor is?2021. jún. 22. 14:43
1/12 anonim válasza:
Mi nem tároljuk hűtőben soha. Pár hónapig jók szoktak lenni. Még sosem buggyant meg. Mondjuk mi csak sütésre használjuk, még soha nem hallottam arról, hogy valaki bármihez is megenné.
2/12 A kérdező kommentje:
Egészséges, meg lehet enni csipetnyi mennyiségben, csak rossz az íze.
2021. jún. 22. 15:10
3/12 anonim válasza:
eszik azt. pálmaolaj néven azt eszed nutellás felirattal, kicsit megtuningolva.
4/12 A kérdező kommentje:
Kókuszolaj van ráírva
2021. jún. 22. 16:18
6/12 anonim válasza:
NEM ugyanaz a pálmaolaj meg a kókuszolaj.
Pálmaolajat az olajpálma (Elaeris guineensis) terméséből sajtolják, kókuszolajat a kókuszpálma (Cocus nucifera) magjából. Szóval messze nem ugyanaz a kettő, eredetét és zsírsavait tekintve sem.
A kérdésre: én télen-nyáron a konyhapulton tartom a kókuszolajat, 1 kg nekem kb 3 hónapra elég, és olyan 7-8 éve használok kókuszolajat. Nyáron folyékony, télen szilárd, köztes időben félszilárd :)
amúgy ezért is nevezik kókuszzsírnak és kókuszolajnak is.
A lényeg, hogy nem fog megromlani, ha felolvad. Nagyon nehezen avasodik, hónapokig elvan olaj állapotban is.
7/12 A kérdező kommentje:
6. Nagyon köti 😚
2021. jún. 22. 16:49
9/12 anonim válasza:
Csak erdő irtás szempontjából ugyanaz sajnos...
10/12 A kérdező kommentje:
Környezetvédő vegánok💪
2021. jún. 22. 17:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!