Ha kicsit kiolvadt a hús azt még vissza lehet fagyasztani?
Figyelt kérdés
Követtem egy adag csirkeszárnyat, kb 45 percig áztattam hideg vízben. Mikor észrevettem hogy csirkeszárnyat vettem elő csirkemell helyett. Vissza lehet azt még tenni a fagyasztóba?2021. ápr. 22. 08:07
1/8 anonim válasza:
Én vissza szoktam, eddig még élek. Van mikor csak szedek le belőle, mert pl 2kilós van eltéve de nekem csak fél kell
2/8 anonim válasza:
Vissza. Visszatehetnéd azután is, hogy teljesen kiolvadt.
Ez a "visszafagyasztani nem szabad" hozzáállás csak egy kicsivel kevésbé nagy hülyeség, mint amikor valaki a lejárt szavatosságú száraztésztát is kidobja.
3/8 anonim válasza:
Én is akárhányszor visszafagyasztottam már húsokat, nyugodtan. Na jó, kivéve a halat.
4/8 anonim válasza:
Nem szabad visszafagyasztani semmilyen fagyasztott élelmiszert. Fagyasztás közben inaktívak a baktériumok benne, de ha felenged az élelmiszer, akkor újult erőre kapnak, és ezerrel elkezdenek szaporodni.
Talán ha nem teljesen olvadt fel, hanem csak elkezdett, ahogy írod, akkor még nem késő visszafagyasztani. De igazából nem szabadna, hogy - 18 fok fölé melegedjen.
5/8 anonim válasza:
elvileg nem, gyakorlatilag egy visszafagyasztásba nem fogsz belehalni.
6/8 anonim válasza:
Én nem javaslom visszafagyasztani. Viszont ha megsütöd, utána már lehet fagyasztani.
7/8 anonim válasza:
Amúgy egy jó tanács. Írd rá a zacskóra, vagy amiben elteszed a cuccot, hogy mi van benne. Lehet kapni ilyen öntapadó cetlit bármelyik írószerben. Bírja a fagyást, ahogy a tinta is.
8/8 anonim válasza:
Meg érdemes szeletekben, kisebb adagokban lefagyasztani a húst, nem egy egész 2 kilós darabot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!