Le lehet fagyasztani a beáztatott babot és a félig kiolvadt húst?
a) ma babfőzeléket szerettem volna főzni, de a piacon és a szupermarketben nagyon elment az időm. Reggel óta ázik a bab. Ha leöntöm róla a vizet, akkor betehetem a fagyasztóba, a kiolvasztás után nem lesz semmi baja?
b) rendeltem borjúhúst a hentestől karácsonyra. Ma meg is érkezett, azonban az egész félig fagyos állapotban volt, amikor megkaptam az üzletben. Én nem tudom, hogy hogy csinálhatnak ilyet: nagyon jó kis hentesüzlet, azonban a húsok félig fagyosak, a karaj is, a csirke is, hát hogy merjem én az ilyet visszafagyasztani? Ugyanez a borjúhússal ma :( Egy kisebb vagyonba került az ára.
Soha ne menj többet ahhoz a henteshez, amelyik fagyasztott-félig kiengedett- húst ad el neked.
Ezt fel kell használnod most a hét végén, mert nem lehet visszafagyasztani.
Én ott helyben kiakadtam volna, és nem is vettem volna meg.
A babbal nincs gond, leszűrve fagyaszthatod, utána fagyosan tedd fel majd főni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!