A szalagos fánk eláll 1 napig?
Ugyértem hogyha én kisütöm a fánkot mondjuk pénteken délután akkor az szombat délutánig nem fog megszikkadni se megkeményedni se semmi?
Ehető puha és finom marad?
Sajnos a kelt tészták nem arról híresek, hogy napokig megőrzik azt a állagot, élvezeti értéket, mint amilyenek frissen voltak.
Megromlani nyilván nem fog, de megszívósodik, kicsit olyan szivacsos lesz...
Annyit tudsz tenni, hogy sütés után hűvös helyen minél rövidebb idő alatt lehűtöd, ha pedig lehűlt, húzol rá folpackot, hogy ne minél több nedvességet megtartson.
Evés előtt pedig visszamelegíted, akár előmelegített forró sütőben, akár mikróban, de mindkét esetben nagyon óvatosan!
Ne forróra melegítsd, még csak ne is melegre, elégedj meg azzal, hogy kicsit nangyos!
Ha felforrósodik, akkor pillanatnyilag nagyon jó puhává válik, de forrón extra gyorsan gőzölög ki belőle a nedvesség, így a visszamelegítés után 1-2 perccel, ahogy hűl, akár kopogósra is száradhat, ha túl forróra melegíted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!