Szalagos fánk tésztáját is lehet hűtőben keleszteni, ugyanúgy ahogy a lángos tésztáját?
Figyelt kérdés
2014. márc. 2. 21:10
1/5 anonim válasza:
Ha dagasztás után rögtön a hütöbe teszed, akkor igen, ott is megkel, csak természetesen lassabban.
Ha este beteszed a hütöbe, reggelre megkel annyira, hogy sütheted.
Sokak szerint még finomabb, mint ha gyorsan kel.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Kipróbálom. Erre lenne szükségem, hogy reggel süthető legyen, ne akkor kelljen dagasztgatni, kelesztgetni./mindíg az a fránya időhiány/
2014. márc. 2. 23:14
3/5 anonim válasza:
Nemrég valaki kérdezett hasonlót és ott az egyik válaszoló írta, hogy ö rendszeresen így csinálja, és mindig finom lesz.
Sok sikert!
4/5 anonim válasza:
Ezekkel a hosszú kelesztésekkel csak az a baj, hogy a tészta külseje (teteje), ami a levegővel érintkezik, az megkeményszik, egyfajta kéreg alakul ki rajta, ami a tészta növekedésével szétreped, és az nem a legjobb....
Ezt pedig nem lehet légmentesen lezárni, mint ahogy mondjuk egy mézeskalács tésztát befóliázunk...
5/5 anonim válasza:
De, lehet, mégpedig a tészta felületét enyhén be kell olajozni/vajazni, ami egyébként is a tésztába kerül és egy folpakot a tetejére simítani. Az nem akadályozza meg, hogy megkeljen, de meggátolja a börösödést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!