Zabpehelyt hogyan lehet ízesíteni gyümölcsök nélkül?
Mézen és gyümölcsökön (köztük mazsola is) kívül mit lehet bele tenni, hogy ehető íze legyen. Mert, ha leforázom vízzel nagyon undorító, főleg ha elkezd kihűlni.
Gondoltam fahéjra vagy vaníliára.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Fahéjjal is finom, natúr kakaóporral is. Tehetsz bele leforrázás előtt egy kanál kókuszreszeléket, úgy nagyon szeretem. Mandulaforgács is jó (lehet kapni hámozott, szeletelt mandulát, ebből egy evőkanál).
Illetve, én fehérjeport is szoktam beletenni, abból meg van 100 féle íz... akkor édesítő sem kell bele.
Ha nincs benne fehérjepor, sztíviával szoktam édesíteni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Sósan is finom bármily hihetetlen, és akkor nem gond a vízzel forrázás a tej helyett. Én hagymát szoktam tenni bele, kis sót, csiliszószt és rá egy tükörtojást.
Édesen nehéz jól ízesíteni vízzel szerintem, tej alappal jó bele viszont a juharszirup vagy a fahéj, de hosszútávon nagyon elunható az íze.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Sós irányt miért vetitek el?
Azt sem értem, hogy a sok gyúrós kaja miért édes és miért nem sós. Ez valami perverzió, hogy az édestől nem lehet elszakadni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
9. A zabkása nem mondanám hogy kifejezetten gyúróskaja lenne. Külföldön természetes higy ezt eszik a gyerekek. Nálunk inkább a tejbegríz a megszokott ezért nem volt nagyon felkapott.
Senki sem mondta el kell vetni a sósat és hogy feltétlenül édesen kell enni. Én sokszor nem rakok elé semmi édeset. Csak tej (vagy tej+víz) és fahéj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!