Feltűnt nektek is, hogy keserűbb ízűek lettek a kenyerek, zsemlék, kiflik?
Nem mindenki érzi rajta a keserű ízt csak olyan 10-ből 6.
Ez olyan mint mikor sört iszol, te nem érzed rajta hogy tele van kukoricával és köze sincs a sörhöz, az meg aki érzi rajta okádhatnékja van tőle.
Mellesleg van aki a penészes kenyéren se érez semmi extrát van aki meg okádik az első falat után.
Érzem a keserű ízeket, szóval nekem kár magyaráznod, hogy én mit érzek és mit nem. :) Ráadásul peched van, mert én kifejezetten finnyás vagyok, amin kicsit is szokatlan ízt érzek, azt már tolom is félre.
Egyébként az utóbbi években egyedül a sótartalmat korlátozták le, de annak nincs köze a keserűséghez. Mást elvileg nem érezhet a kérdező a péktermékeken, csak ha tényleg valamit rosszul csinálnak. De akkor át kell menni máshová vásárolni, ennyi.
"Egyébként az utóbbi években egyedül a sótartalmat korlátozták le, de annak nincs köze a keserűséghez."
Hát, van éppenséggel. A sós íz a keserű ellentéte, ahogy az édes a savanyúnak. Ezért tesznek nemcsak a kenyérbe, de az édes torták tésztájába is sót, mert elnyomja a keserűt, jobban érvényesül a többi, főleg az édes íz.
Én ugyan nem nagyon vásárolok ilyen helyen kenyeret, és nem is emlékszem, hogy éreztem volna keserűnek valamilyet, de ez egy reális ok lehet, hogy kevés sót tesznek bele ott, ahol vásárolni szokott a kérdező.
Most olvastam cikket egy tanulmányról, hogy a "szuperérzékelők", akik nagyon kevés ízanyagot is nagyon intenzíven éreznek, azok jobban rá vannak kattanva a sós ételekre, mert só nélkül kiérzik az ételekből a keserűt. Lehet, hogy a kérdező is ilyen szuperérzékelő, és a sóhiányos kenyérből kiérzi azt a keserűséget, amit a készítő pékek nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!