Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Feltűnt nektek is, hogy...

Odüsszeusz92 kérdése:

Feltűnt nektek is, hogy keserűbb ízűek lettek a kenyerek, zsemlék, kiflik?

Figyelt kérdés
Tudja valaki, hogy mi ennek az oka? Főleg a multiknál vásároltra gondolok. Ne váljanak már ehetetlenné a kenyerek..

2021. febr. 18. 21:35
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
#20 Nem.
2021. dec. 11. 12:29
 22/28 anonim ***** válasza:
91%
Hát én nem tudom mit érzel, de vagy válts pékséget vagy csinálj egy covid tesztet, mert ez gyanús...
2021. dec. 11. 19:44
 23/28 anonim ***** válasza:
27%
Nincs ebben semmi covid gyanus,valóban hulladék a legtöbb kenyérnek nevezett valami, savanyú, rosszízűek.
2021. dec. 11. 20:15
 24/28 anonim ***** válasza:
90%
Akkor én hogyhogy nem kaptam még soha keserű kenyeret, zsemlét, kiflit, sőt másfajta pékterméket sem? Vagy a kérdező egy hétig tartogatja, mielőtt megeszi (ebben az esetben tudom csak elképzelni, hogy keserűvé válik)?
2021. dec. 11. 20:16
 25/28 anonim ***** válasza:
78%

Nem mindenki érzi rajta a keserű ízt csak olyan 10-ből 6.

Ez olyan mint mikor sört iszol, te nem érzed rajta hogy tele van kukoricával és köze sincs a sörhöz, az meg aki érzi rajta okádhatnékja van tőle.

Mellesleg van aki a penészes kenyéren se érez semmi extrát van aki meg okádik az első falat után.

2021. dec. 11. 20:20
 26/28 anonim ***** válasza:
Szóval ez az én nem érzem rajta így aztán te se érezheted rajta dolog faxság.
2021. dec. 11. 20:21
 27/28 anonim ***** válasza:
91%

Érzem a keserű ízeket, szóval nekem kár magyaráznod, hogy én mit érzek és mit nem. :) Ráadásul peched van, mert én kifejezetten finnyás vagyok, amin kicsit is szokatlan ízt érzek, azt már tolom is félre.

Egyébként az utóbbi években egyedül a sótartalmat korlátozták le, de annak nincs köze a keserűséghez. Mást elvileg nem érezhet a kérdező a péktermékeken, csak ha tényleg valamit rosszul csinálnak. De akkor át kell menni máshová vásárolni, ennyi.

2021. dec. 11. 20:25
 28/28 anonim ***** válasza:
66%

"Egyébként az utóbbi években egyedül a sótartalmat korlátozták le, de annak nincs köze a keserűséghez."

Hát, van éppenséggel. A sós íz a keserű ellentéte, ahogy az édes a savanyúnak. Ezért tesznek nemcsak a kenyérbe, de az édes torták tésztájába is sót, mert elnyomja a keserűt, jobban érvényesül a többi, főleg az édes íz.

Én ugyan nem nagyon vásárolok ilyen helyen kenyeret, és nem is emlékszem, hogy éreztem volna keserűnek valamilyet, de ez egy reális ok lehet, hogy kevés sót tesznek bele ott, ahol vásárolni szokott a kérdező.

Most olvastam cikket egy tanulmányról, hogy a "szuperérzékelők", akik nagyon kevés ízanyagot is nagyon intenzíven éreznek, azok jobban rá vannak kattanva a sós ételekre, mert só nélkül kiérzik az ételekből a keserűt. Lehet, hogy a kérdező is ilyen szuperérzékelő, és a sóhiányos kenyérből kiérzi azt a keserűséget, amit a készítő pékek nem.

2021. dec. 12. 06:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!