Mennyi cukor az “egészséges” az élelmiszerekben?
Mostanában elkezdett érdekelni az alacsony szénhidrát és cukor bevitelt előírő diétázás, ami nem is diéta, sokkal inkább életmód.
Norbi Update termékek, illetve amiket ő mondd, azokkal tudtam azonosulni. Egyszer említette, hogy az számít szénhidrát csökkentettnek aminek 100g-jában kevesebb mint 15g szénhidrát van. De ugye a cukor a lényeg. A cukorral mi a helyzet? Mikor mondhatjuk azt egy élemiszerre, hogy az alacsony cukor tartalmú, “egészséges”, vagy megengedett a cukorfogyasztás szempontjából (ha annak minimalizálására törekszünk)? Egy ilyen X/100g érték érdekelne.
Felnőtteknek maximum 36g,gyerekeknek max 18g a napi mennyiség.
Viszont ebbe beletartozik minden. A gyümölcsök cukortartalma, a méz, ételekhez hozzáadott cukor, bolti készételek, fűszerkeverékek, szószok cukortartalma.
Rengeteg élelmiszernek van természetes cukortartalma, az ugyanúgy számít, mint a hozzáadott cukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!