Miért hagyják a kormányok, hogy az élelmiszereket műanyagba csomagolják?
Nem rákkeltőbb, mintha sétálsz egyet az utcán.
Azért nem tiltják be, mert jelenleg nincs alternatíva, ez gyors és olcsó. De sok helyen már vannak rá szabályozások, pl nem adnak nejlon zacskót a gyümölcshoz és hasonlók.
Ha valaki rákos lesz, azt soha senki a világon nem mondja meg, hogy genetika, rossz szokások, műanyag, vagy valamilyen radioaktív sugárzás miatt lett az az orvostudomány jelenlegi állása szerint. Tehát ezzel kardoskodni, hogy a kólás flakontól meghal bárki rákban eléggé megalapozatlan. Hamarabb okoz szerintem cukorbetegséget vagy elhízást a kóla, mint bármit a flakon.
Nem tudod elkerülni a műanyag használatot, tele van minden körülötted vele. Reméljük jönnek majd alternatívák, de egyelőre ez van.
Régen a húst, felvágottat, vajat, sajtot, kenyeret, rizst stb. papírba csomagolták. A folyékony dolgokat (kólát is) műanyag flakon helyett üvegbe. Nagymamámnál a 80-as években az összes műanyagszemét pár tejeszacskó és tejfölöspohár volt (akkor már nem lehetett üveges tejet kapni). Zöldséget, gyümölcsöt a piacon vett, kosárral.
A mai világban nem könnyű teljesen elkerülni a műanyaghasználatot (élelmiszerek esetén), bár nem is lehetetlen. Viszont a legtöbb ember nem gondolkodik ezeken, megveszi a csomagolt ételeket, mert ez van a boltokban, olcsó és praktikus, tovább eláll stb. Van, amit nem is tudsz más csomagolásban megvenni (más kérdés, hogy mennyire fontosak ezek az élelmiszerek).
A bolti tejberizsben és a kólában egyébként nem a csomagolás a legrosszabb egészség szempontjából... Én nem veszek ilyeneket a gyerekeimnek, de nem azért, mert műanyagban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!