Melyiket nézzem élelmiszereknél azt hogy mennyi a cukor vagy mennyi a szénhidrát tartalma? Mert pl van olyan hogy valamiben sok a szénhidrát de kevés a cukor. Az olyanokat lehet enni?
Azt is lehet enni, amiben sok a cukor, csak a mennyiségre s a cukor fajtájára lehet érdemes vigyázni... De hogy mennyire, az egyéni. Nyilván ne egyél rengeteg cukrot, de csak mert egy étel cukorban dús, még lehet része egy egészséges étrendnek, fogyáskor is.
Én a nettó szénhidrátot nézem, mert a fogyásomnak és közérzetemnek ahhoz van köze. Plusz néhány cukorfajtát kerülök, de ez én vagyok. Sokféle étrend van és némelyikben tiltólistás egy csomóféle cukor, míg pl. a gyümölcs és a zöldség elég kevésben az.
Leginkább az lenne a fontos,hogy milyen szénhidrát az a szénhidrát.
A müzli amit mondasz (és kb a 90%-a müzliknek) gyorsfelszívódású szénhidrát.
Nem arról van szó,hogy ez jobban hizlal, de sokkal hamarabb éhes leszel és jól megdobja az inzulin szintet.
Ha mégis ilyet veszel akkor legyen benne minél kevesebb a cukor.
De jobban járnál egy jó kis házi zabkásával :)
A zab nem "diétás dolog", a zab egészséges dolog.
Lassú felszívódású szénhidrát.
Ha nem fogyni hanem odafigyelni akarsz akkor pláne ne egyél müzlit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!